Tréner FC Barcelona na včerajšej tlačovej konferencii vyhlásil, že ho teší dobrá spolupráca medzi Ansu Fatim a Memhisom Depayom. Obaja hráči v zápase proti Valencii skórovali.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Bol to dobrý zápas zo strany Barcelony, v ktorom dlho spolu hrali Ansu Fati a Memphis Depay. Čo si myslíš o tejto dvojici, dobre sa dopĺňajú?

"Podľa mňa áno, pretože obaja môžu hrať v strede a po stranách útoku. Dnes dokázali, že medzi nimi existuje chémia. Veľmi nám pomohli otočiť vývoj tohto dôležitého zápasu. Mužstvo bolo veľmi koncentrované a po vyrovnaní hralo dobre."

[Marta Ramón, RAC1] Čo si myslíš o samotnom Fatim, či je to hráč, ktorý sa v tomto momente môže ukázať kľúčový pre Barcelonu?

"Ansu sa vracia po zranení a dnes sme rozhodli, že po prvýkrát nastúpi v základnej zostave a zahrá približne hodinu. S každým ďalším zápasom ukazuje, že je to hráč s veľkými schopnosťami. Myslím si, že je pre nás veľmi dôležitý. K tomu sa na ihrisku objavil Agüero, ktorý môže do nášho útoku vniesť taktiež veľa."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Videli sme dnes najlepšiu verziu Coutinha?

"Áno, Philippe odohral veľmi dobrý zápas, veril si, bol rýchly a využil slobodu na ihrisku. Navyše je hráčom, ktorý dokáže strieľať góly, čo aj dokázal. Bolo to pre neho veľmi dôležité. Ja som mu veril od prvého dňa a mám radosť, že s každým dňom po zranení vyzerá lepšie."

[Adria Albets, Cadena SER] Barcelona zaznamenala pred reprezentačnou prestávkou dve prehry po sebe, dnes hrala proti Valencii veľmi dobre. Môže byť Ronald Koeman pokojný, pretože je to mužstvo, ktoré chce vidieť?

"Mám dva dni pokoja a využijem ich, pretože v tejto profesii je obrovský rozdiel medzi tým, keď sa prehráva a keď vyhráva. Stredajší zápas bude rovnako dôležitý ako ten dnešný, preto ho chceme odohrať s rovnakou intenzitou ako proti Valencii. Výhry dodávajú sebavedomie, ktoré potrebujeme."

[Helena Condis, Cadena COPE] Atmosféra na Camp Nou bola dnes veľmi dobrá, ale na tribúnach sa objavilo len necelých 40 000 fanúšikov. Čo povieš tým, ktorí zostali doma?

"Neviem, prečo sa to stalo, ale chcem oceniť správanie fanúšikov počas dnešného zápasu. Dúfam, že v stredu sa tu objaví ešte viac fanúšikov. Tribúny nás podporovali od samého začiatku až do konca. Veľmi dobre vieme, že musíme vyhrávať pre našich fanúšikov."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Bol to najlepší zápas Barcelony v tejto sezóne?

"Myslím si, že dobre sme hrali už v niekoľkých zápasoch, napríklad proti Realu Sociedad. Zdá sa mi, že sme sa zlepšili v istých aspektoch, predovšetkým v defenzíve. Valencia si nevytvorila priveľa nebezpečných šancí. Naše mužstvo bolo agresívne, hralo dobrý presing a to je dôležité, aby sme rýchlo získavali loptu, pretože vždy chceme útočiť."

[Josep Capel, Radio Nacional] Tréner Valencie sa sťažoval na pokutový kop odpískaný pred koncom prvého polčasu. Čo si o tom myslíš?

"Tieto neisté situácie sa stávajú, ale rozhodca prv odpískal faul a VAR potom potvrdil jeho rozhodnutie, preto to bol pokutový kop."

[Laura Brugues, TV3] Prečo si poslal Sergiña Desta na post pravého krídelníka?

"Na obidvoch stranách ihriska som chcel mať dvoch rýchlych hráčov. Viem, že Sergiño v juniorskej kariére dlho hrával na krídle. Preto vie hrať vpredu, je dobrý v súbojoch jeden na jedného, k tomu dokáže brániť. V našom systéme je to dôležité a on predviedol dobrý výkon."

V priemere získavaš viac bodov ako Johan Cruyff či Frank Rijkaard. Čo si o tom myslíš, má to pre teba nejaký význam?

"Nemyslím na to, pretože sme odohrali len 8 kôl a sezóna je veľmi dlhá. Máme radosť z víťazstva, ale vieme, že pred sebou máme dvojicu náročných zápasov proti Dynamu Kyjev v Lige Majstrov a na to, aby sme naďalej pomýšľali na postup, musíme ich vyhrať."

[Albert Fernández, Televisión Espanola] Sergio Agüero dnes odohral niekoľko minút. Čo budeš od neho očakávať, keď sa dostane do zápasového rytmu?

"Je to podobné ako v prípade Ansu, aj keď Sergio bol zranený kratšie. Je to hráč s výbornými schopnosťami a veľmi rozsiahlymi skúsenosťami. Za stavu 2:1 som ho chcel poslať na trávnik, aby zbieral cenné minúty a mohol pomôcť mužstvu."

Hoci ste dnes zahrali veľmi dobre, opäť ste inkasovali gól z prvej strely súpera na bránu. Je to znepokojujúce?

"S takým gólom ako dnes sa nedá urobiť nič. Možno sa pri tom rohu dalo lepšie rozostaviť, ale musíte oceniť strelca."

[Bruno Balleste, Barça TV] Dnes sa mnohí hráči ukázali vo veľmi dobrom svetle. Na aký moment zápasu si najviac hrdý?

"Dnes tam bolo viac takých momentov, napríklad keď Dest v prvom polčase chyboval len minimálne. Veľmi pekný bol aj gól strelený po spolupráci Fatiho s Depayom. Bol to dôležitý moment tohto zápasu."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2021-10-18 07:49:57
Jenom 40000 lidí.To je ostuda.
Prostě netáhneme
2021-10-18 08:00:51
S divákmi je to tak, ako s fanúšikmi na tejto stránke - keď sa vyhráva, zvýši sa fandenie, ak nie, iba hejty. Sme rozmaznaní z minulosti, veľa ľudí chodilo len na Lea. Ale páčilo sa mi povzbudzovanie, či ocenenie niektorých akcií mladých. Ovácie zožal Dest, Fati. Ešte nech príde Pedri a Dembele.