Sergiño Dest sa vrátil do Barcelony po reprezentačnej prestávke len v piatok a už o 48 hodín nastúpil v základnej zostave FC Barcelona v zápase proti Valencii. Miesto postu na pravej (alebo ľavej) strane obrany sme ho však videli hrať na pravom krídle a Ronald Koeman týmto rozhodnutím trafil klinec po hlavičke.

Američan na tejto pozícii v Barcelone zatiaľ nehral, ale skúsenosti nabral v reprezentácii USA. Dest cez víkend strávil na ihrisku 87 minút, zaznamenal 31/33 presných prihrávok, vyhral 7 súbojov, zaznamenal 4 úspešné driblingy a 3 centre, čo sú veľmi dobré štatistiky. Sergiño bol skvelým náprotivkom Jordiho Albu na opačnej strane ihriska a najlepšie sa mu spolupracovalo s Memphisom Depayom. Holanďanovi prihral až 8 lôpt, 5 prihrávok poslal De Jongovi a Busquetsovi. Destovi na druhej strane najčastejšie prihrávali Sergi Roberto, ktorý hral ako pravý obranca (11 prihrávok) a De Jong (8).

Zostáva veriť, že konfrontácia proti Valencii bude zlomovým bodom a Ronald Koeman bude nasadzovať Američana častejšie na krídlo, nie na kraj obrany. Mundo Deportivo zdôrazňuje, že Dest vedel, kedy má počas akcie potiahnuť individuálne a kedy spolupracovať so spoluhráčmi. Barcelona potrebuje hráčov, ktorí sa vedia na vlastnú päsť dostať zo zložitých situácií a práve to je parketa pre Sergiña.

V druhom polčase nehral Sergiño až tak dobre, ale napriek tomu si do štatistík pripísal skvelú asistenciu na gól Coutinhovi, ktorý zvyšoval na 3:1. Fanúšikovia odmenili Desta potleskom a ten pri odchode z trávnika daroval dres jednému z prítomných divákov. Jeho výkon proti Valencii ocenil aj tréner: "Je dôležité, aby sme mali rýchleho a hlboko hrajúceho hráča na opačnej strane ako Ansu Fati. Dest hrával ako krídelník v mládežníckych tímoch Ajaxu, pre neho to nie je nič nové. Vedie sa mu tam veľmi dobre. Bol to dobrý zápas v jeho podaní," uviedol Koeman.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

3 komentáre
2021-10-19 07:37:22
Tak snáď z neho nespraví nasilu krídlo…na RB tým pádom znova budeme kupovať hráča lebo sergi a oscar to nevyriešia…
2021-10-19 08:27:26
Preboha už len nerobte z Koemana taktického mága. Urobil iba niečo, čo videl, že fungovalo v USA repre. Takisto ma ide rozdrapiť keď sa mu pripisuje ako vytiahol Minguezu a Arauja. Nebyť zranení tak dodnes hrávajú buď v béčku alebo niekde úplne inde ako v Barcelone. U Koemana mi chýba flexibilita. Nedokáže sa prispôsobiť situácii alebo len veľmi pomaly. Opakuje 10x jednu a tú istú chybu, kým príde nato, že veci treba robiť inak. Môj názor je, že keby sa zázrakom našiel nový Guardiola tak tento tím by sa míľovými krokmi posunul dopredu. Ja nevravím, že Koeman nespravil nič dobre. To absolútne nie ale príde mi to také, že jeden krok dopredu a jeden a pol dozadu.