Tréner FC Barcelona na dnešnej tlačovej konferencii pred zápasom proti Dynamu Kyjev opäť schválil vášne, keď vyhlásil, že od jeho tímu sa nedá očakávať, aby v tejto sezóne Ligy Majstrov dosiahol na celkový triumf.

[Barça TV] Čo musíte urobiť, aby ste natiahli dobrú sériu víťazstiev nad Dynamom Kyjev a za podpory fanúšikov získali tri body?

"Je pravda, že s týmto súperom sme hrali v minulej sezóne. Dnes je to lepšie mužstvo ako pred rokom. Vieme, čo môžeme očakávať. Zajtra hráme o budúcnosť v Lige Majstrov. Musíme vyhrať, iná možnosť nie je."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Pred zápasom proti Benfike som sa pýtal, či ten zápas bol rozhodujúci pre postup. Odpovedal si, že nie. Je to dnes iné?

"Áno, dnes je to rozhodujúci zápas. Musíme vyhrať, aby sme mali šancu na postup. Veľmi dobre vieme, čo musíme urobiť. Musíme získavať body, je to jediný spôsob, ako postúpiť."

[Marta Ramon, RAC1] Ako musíte zahrať, aby ste dosiahli svoj cieľ?

"Tak ako v každom zápase, snažíme sa čo najlepšie pripraviť, analyzovať súpera, postaviť čo najlepšiu zostavu s ohľadom na zdravotnú situáciu niektorých hráčov. Éric García nebude hrať kvôli červenej karte. Jedenástka, ktorá zajtra nastúpi, bude schopná vyhrať."

[Adria Albets, Cadena SER] Povedal si, že s týmto mužstvom netreba očakávať zázraky v Lige Majstrov. Zmenil si názor po tom, čo sa ti vrátili niektorí hráči? Myslíš si, že s týmto kádrom môžete súperiť v Lige Majstrov?

"Súperiť áno, ale nemôžete očakávať, že súťaž vyhráme. Pred nami sú iné mužstvá, snažíme sa dosiahnuť ich úroveň, využívať mladých hráčov. Hráči, ktorí boli zranení, nie sú v najlepšej forme. To trocha brzdí naše ašpirácie, ale môžeme súperiť a musíme postúpiť zo skupiny."

[Josep Capel, Radio Nacional] V mužstve máš veteránov aj mladých hráčov. Ako sa cítia pred zajtrajším zápasom a vzhľadom na tlak z nutnosti vyhrať? Ste dobre pripravení?

"Áno, máme skúsených hráčov, ktorí v takomto zápase musia ísť príkladom. Mladí dokázali, si vedia poradiť s tlakom, hrali už napríklad proti Realu. Sú mladí, ale majú veľké skúsenosti z dôležitých zápasov, aj v reprezentácii. To je dôležité. Nie je to otázka absencie skúsenosti."

[Anais Marti, La Vanguardia] Ako ďaleko musia zájsť? Aké sú tvoje predpovede?

"To nikdy neviete, závisí to od okolností. Musíme robiť to, čo v poslednom zápase. Odohrali sme skvelý prvý polčas a o niečo horší druhý. Takú úroveň vyžadujeme. Musíme byť agresívni a hrať presing, keď nemáme loptu. Taký je náš štýl. Stále môžeme zlepšiť veľa vecí."

[Alex Pintanel, Gol] Máte nabitý kalendár. Vezmeš to všetko do úvahy? Alebo myslíš len na zajtrajší zápas?

"Vždy je najdôležitejší ten prvý zápas. Každý hráč musí byť v najlepšej fyzickej forme. Povedal som napríklad to, že nie je možné, aby Ansu odohral celé tri zápasy. Musíme hľadať to najlepšie."

[Marcelo Bechler] Coutinho naposledy strelil gól a zjavne sa mu uľavilo. Bojuje v súčasnosti o miesto v zostave s mladíkmi?

"Philippe bol dlho mimo hru a musí dostávať minúty, ale sa dostal do rytmu a fyzickej formy. Poznáme jeho schopnosti, v záložnej formácii je konkurencia. Pre mužstvo chceme to najlepšie. Coutinho je pre nás dôležitý v kontexte nasledujúcich súbojov."

[David Bernabéu, Deportes Cuatro] Po výhre nad Valenciou si povedal, že máš niekoľko dní pokoja. Bojíš sa, že sa onedlho niečo pokazí a tvoja budúcnosť bude opäť ohrozená?

"Povedal som to, lebo je to pravda. Nikdy nemôžete byť úplne pokojní, pretože všetko závisí od výsledkov. A v tejto krajine sa preháňa viac ako na iných miestach."

Barcelone sa dlhé roky darí v lige lepšie ako v Lige Majstrov. Od čoho to závisí? Aký je rozdiel medzi týmito súťažami?

"Iné mužstvá v Lige Majstrov sa veľmi zlepšili a Barcelona v priebehu 4-5 rokov znížila svoju úroveň. Neviem prečo, ja môžem hovoriť len o období, čo tu pracujem. Je však vidieť zmenu. Niektoré mužstvá majú vyvážený káder, po 23 hráčov hrajúcich v reprezentáciách, ich finančná situácia je lepšia ako v našom prípade. Všetko má vplyv."

[Sergi Capdevila, Sport] Dani Alves sa ponúkol Barcelone. Čo si o ňom myslíš? Myslíš si, že by bol jeho príchod dobrou možnosťou?

"Neviem, nikto v klube mi o tom nič nepovedal."

[Josep Soldado, La Sexta] Povedal si, že nemôžeme čakať, že vyhráte Ligu Majstrov. Čo by pre teba bolo dobré? Štvrťfinále, semifinále?

"Neviem, to vždy závisí od okolností. Nie je normálne vyžiadať si konkrétnu fázu. Musíme myslieť na to, aby sme vyhrali nasledujúci zápas, zvyšok ma zatiaľ nezaujíma."

[Albert Fernández, TVE] Zdá sa, že Ansu Fati je blízko k predĺženiu zmluvy. Vieš o tom niečo? Čo to znamená pre Barcelonu?

"Viem len to, že dohoda je blízko. Je to veľmi dôležitá správa, hovoríme o mladom hráčovi s obrovskými schopnosťami. Je to jeden z hráčov, ktorí musia byť budúcnosťou klubu."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2021-10-19 15:32:21
budeme radi za kvalifikáciu do Európskej ligy
2021-10-19 15:41:05
Aj napriek hrozivému úvodu, ten postup do OF nemusí byť tak komplikovaný. Dve výhry nad Kyjevom a doma nad Benficou nám to takmer s istotou zabezpečia. To nie je nemožná misia, ale fakt musíme vyhrať všetky tri zápasy, inej cesty niet.