Joan Laporta vyhlásil, že Barcelona je v najhoršej finančnej situácii v klubovej histórii, pričom jej dlh raketovo vystrelil až na 1,35 miliardy eur.

Súčasný prezident FC Barcelona zdôraznil, že vedenie by malo prijať dôležité rozhodnutia, ktoré ovplyvnia budúcnosť klubu a obvinil bývalé vedenie pod vedením Josepa Mariu Bartomeua zo zlého riadenia klubu: "Ide o najhoršie účtovníctvo v histórii Barcelony s dlhom vo výške 1,35 miliardy eur a stratami 481 miliónov eur za tento rok," povedal Laporta. "Keď sme prišli, nemohli sme ani vyplatiť mzdy zamestnancom. Toto sme našli. Keď bude ukončené vyšetrovanie, budú preskúmané zodpovednosti," pokračoval.

"Situácia, do ktorej sme sa dostali, je dôsledkom vážneho zlyhania manažmentu zo strany bývalých riaditeľov. Naše právne oddelenie rozhodne, či sa jedná o trestný čin a podniknú sa prípadné práve kroky. Inštitúcia je vo veľmi delikátnej situácii, pokiaľ ide o finančnú štruktúru. Musíme prijať rozhodnutia, ktoré poznačia smerovanie klubu do budúcnosti," vyhlásil prezident.

Laporta na zhromaždení socios compromisarios ubezpečil všetkých, že súčasné vedenie nemá v pláne predať časť klubu žiadnemu investičnému fondu, aby sa získali finančné prostriedky: "Pracujeme na tom, aby sme dostali klub z inštitucionálneho dna, na ktorom sa teraz nachádzame. Vykonali sme finančnú operáciu na získanie 551 miliónov eur. Znovu sme prerokovali športové zmluvy prvého tímu, aby sme znížili náklady na mzdy o 155 miliónov eur, ale stále ich musíme znížiť ešte viac," uviedol.

"Barcelona je v našich rukách a nie v rukách tretích strán, ani štátov alebo investičných fondov a tak to aj bude. Pokiaľ budeme riaditeľmi, majetok bude vždy vlastnený členmi. Tí, ktorí si myslia, že si môžu privlastniť Barcelonu, sa veľmi mýlia. Nekreslili sme červenú čiaru a ak ju niekto chce prekročiť, narazí na nás," vyhlásil Laporta.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2021-10-20 00:06:33
Zatiaľ som ale nepočul jediný argument, ako chce klub vyhrabať z tých sračiek.
2021-10-20 06:23:41
Jediný argument, ktorý vyslovil je, že budú musieť zasa znížiť platy hráčov prvého mužstva. Je to nelogické, pretože neviem či si Laporta myslí, že celé prvé mužstvo bude hrať zadarmo alebo čo? Ako ušetriť peniaze je treba hľadať inde. Treba zbytočných hráčov v mužstve predať nie posielať na ročné hosťovanie, znížiť prevádzkové náklady, znížiť stav zamestnancov klubu. Neviem načo je v klube toľko riaditeľov. Neviem či neexistuje aj riaditeľ zodpovedný za pranie dresov a čistenie kopačiek. načo je na každú sezónu potrebné dať vyrobiť nové tri sady dresov? Tam by sa ušetrili pekné milióny. A ako sa hovorí, začať treba od seba!