Ronald Koeman už zverejnil nomináciu na dnešný zápas Ligy Majstrov proti Dynamu Kyjev, v ktorej chýbajú dvaja veľmi dôležití hráči. Absencia Ronalda Arauja a Érica Garcíu znamená, že tréner Barcelony bude musieť v obrane využiť netypické riešenie.

Koeman musí po prvýkrát v tejto sezóne čeliť situácii, v ktorej nebude môcť využiť služby ani Arauja, ani Garcíu. Uruguajčan je zranený a mimo hru bude pravdepodobne nasledujúce dva týždne. Španiel je zas suspendovaný kvôli červenej karte, ktorú dostal v predchádzajúcom zápase proti Benfike. Tréner má síce k dispozícii Gerarda Piquého, ktorý však dnes bude hrať s novým kolegom v strede obrany. Koeman má v tejto súvislosti k dispozícii rôzne riešenia.

Prvým z riešení je Clement Lenglet, ktorý hral po boku Gerarda Piquého veľmi dlho. V tejto sezóne však Francúz vypadol z plánov Ronalda Koemana a väčšinu zápasov presedí na lavičke náhradníkov. Za zmienku však stojí, že to bol práve Lenglet, kto nahradil Piquého v zápase proti Getafe a podal dobrý výkon. Stopér sa objavil na ihrisku aj v troch iných stretnutiach, ale len na niekoľko minút. Ak by Lenglet dnes večer dostal šancu a využil by ju, mohol by zlepšiť svoje hodnotenie.

V horšej pozícii je Samuel Umtiti, ktorý sa v tejto sezóne zatiaľ na trávniku ani neobjavil. Stopér ubezpečuje, že je vo veľmi dobrej forme a čaká na svoju šancu, ale fakty poukazujú na to, že v hierarchii stopérov je na poslednom mieste. Na trávnik sa ako stopér dostane skôr Oscar Mingueza ako Umtiti. Mladík v prebiehajúcej sezóne zasiahol už do 8. zápasov, ale hrával predovšetkým na pravej strane. Stojí za zmienku, že v uplynulom ročníku hrával aj ako stopér a to neraz. Poslednou možnosťou je hra Barcelony na troch stopérov.

zdroj: mundodeportivo.es as.com
foto: Shutterstock

Diskusia

3 komentáre
2021-10-20 08:22:34
Já bych zkusil Piqué- Mingueza. Jen doufám, že se nebude stahovat ze zálohy na stoperský post Frenkie. Toho nutně potřebujeme v záloze.
2021-10-20 11:31:27
Podla mňa nech hra radšej Migueza alebo Sam, lebo mam taky pocit ze Lenglet by nás pochoval ako neraz