FC Barcelona sa dnes večer pokúsi získať plný počet bodov v 3. kole skupinovej fázy Ligy Majstrov proti Dynamu Kyjev. Zápas sa hrá na Camp Nou a Katalánci sú favoritom, no ukrajinský celok môže ohroziť plány zverencov Ronalda Koemana.

Barcelona si zlepšila náladu víťazstvom nad Valenciou, ale v Lige Majstrov sa jej zatiaľ vôbec nedarí a netreba zabúdať, že Dynamo Kyjev dokázalo podkúriť Kataláncom na Camp Nou už v uplynulom ročníku. Ukrajinský tím pricestoval do metropoly Katalánska úplne pozmenený kvôli situácii s koronavírusom, no Barcelona sa o výsledok strachovala až do samého záveru, keď vyhrala len 2:1. Ak chce Barcelona poraziť Dynamo tentokrát, Ronald Koeman musí mať dobrý plán a limitovať silné stránky svojho súpera.

Efektivita Viktora Cygankova

Cygankov je najnebezpečnejším futbalistom ukrajinského tímu a jedným z hlavných dôvodov, prečo Dynamo vedie svoju ligu s 29 bodmi po 11. kolách. Má o tri body viac ako Šachťar. Cygankov strelil 8 gólov a zaznamenal 3 asistencie. Zvyčajne hrá na pravom krídle a často si zbieha do stredu poľa, aby mohol vystreliť ľavačkou. Je dobrý v hre jeden na jedného, je rýchly a fyzicky silný. Bol to práve Cygankov, kto strelil gól na Camp Nou v uplynulej sezóne.

Nábehy z druhej línie v podaní Bujalskeho

Ofenzívny záložník patrí medzi najlepších hráčov Dynama a ukázal to aj v poslednom zápase proti Barcelone na Camp Nou. Predstavoval veľkú hrozbu a jeho špecialitou boli nábehy z druhej línie. Vyhľadáva si voľný priestor a dokáže byť efektívny. V tejto sezóne strelil už 6 gólov a z individuálneho pohľadu sa nachádza vo veľmi dobrej forme. Dokáže vystreliť oboma nohami, aj keď primárne je ľavák.

Defenzíva pod vedením Zabarneho

V obrane je kľúčovým hráčom mužstva Mirceu Lucescu Ilia Zabarny. Má len 19 rokov, ale je veľmi dôležitým obrancom, ako pre Dynamo, tak aj pre reprezentáciu Ukrajiny, za ktorú na Majstrovstvách Európy zasiahol do všetkých zápasov. Efektívne vyváža loptu a je precízny pri dlhých prihrávkach. Dominuje pri štandardných situáciách v obrane aj v útoku. Počas leta sa v jeho prípade hovorilo o prestupe do Chelsea, ale nakoniec zostal v Dyname.

Skúsenosti trénera

Tréner Dynama Lucescu má s futbalom viac ako 40-ročné skúsenosti. V Rumunsku je najrešpektovanejším trénerom, hoci tam nepracuje už 20 rokov. V Lige Majstrov odtrénoval 109 zápasov v skupinovej fáze a v tomto smere je na šiestom mieste v histórii za Fergusonom, Wengerom, Ancelottim, Mourinhom a Guardiolom. Lucescu sa drží na tejto úrovni vďaka svojej nevyčerpateľnej vášni pre futbal a nákazlivému entuziazmu.

Dynamo nemá čo stratiť

V tíme Dynama hrávajú aj iní zaujímaví hráči ako De Peña, Shaparenko či brankár Bushchan a do dvojzápasu proti Barcelone nastúpia bez tlaku. Mužstvo z Kyjeva žreb skupinovej fázy Ligy Majstrov určite nepotešil, ale po remíze s Benfikou môže s Barcelonou zabojovať o tretie miesto garantujúce postup aspoň do Európskej ligy. Ukrajincom sa to podarí, ak v zápasoch proti Barcelone získajú aspoň bod.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

2 komentáre
2021-10-20 11:52:22
Ak ich neporazíme ,nemáme čo v LM robiť!!! Ale verím že dnes to bude z našej strany jednoznačne!!
2021-10-20 12:12:54
Mimo témy.. Griezman včera dva góly, žeby bola chyba nakoniec z nás? Hráči od nás odídu a dávajú góly.