Mircea Lucescu počas tlačovej konferencie pred zápasom proti Barcelone podporil skepticizmus Ronalda Koemana ohľadom šancí Barcelony vyhrať v tejto sezóne Ligu Majstrov. Zdôraznil, že Barcelona musí trpezlivo prechádzať obdobím prestavby a holandský tréner robí veľmi ťažkú prácu.

Barcelona musí nutne vyhrať

"Všetky veľké kluby chcú vyhrávať. Tento rok je náročný, pre nás, aj pre iné mužstvá. Nielen Barcelona potrebuje a chce vyhrávať, ale aj my."

Prestavba Barcelony

"To, čo sa deje v Barcelone, je úplne normálne. Mužstvo je v procese prestavby. Udržať niečo je jednoduchšie, než vystavať to od nuly. Na to, aby ste vybudovali nové mužstvo, potrebujeme skvelých hráčov a k tomu aj skúsenosti. Mužstvo sa buduje nielen vďaka mladým hráčom, ale aj vďaka skúseným. Myslím si, že návrat Agüera bude dobrým impulzom pre mužstvo, pretože má oveľa viac skúsenosti s medzinárodnými zápasmi."

Liga Majstrov

"Koeman má pravdu, keď hovorí, že pre Barcelonu bude ťažké vyhrať Ligu Majstrov. Je pravda, že mužstvo je vystužené, je tam veľa mladých hráčov... Bolo to vidieť v zápase proti Bayernu. Fanúšikom je potrebné povedať, aby sa vzhľadom na mužstvo vyzbrojili trpezlivosťou."

Stane sa Fati elitným hráčom?

"Nie všetko závisí od neho. Hovoríme o mužstve, kde je obrovský tlak a bude to musieť vydržať. Nie je to vôbec jednoduché."

Koeman

"Práca Koemana patrí medzi tie najťažšie na svete. Končíte cyklus, odchádzajú hráči a prichádzajú veľmi mladí hráči. To si vyžaduje veľkú trpezlivosť. Zostáva už len čakať na výsledky."

zdroj: marca.com sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

2 komentáre
2021-10-20 13:41:56
Trenéři drží spolu, tomu se nedivím.
2021-10-20 20:55:58
Fati nie je ešte žiadna hviezda, chýba u neho tímovnejšie vnímanie hry.....