Tréner FC Barcelona po skončení zápasu medzi Barcelonou a Dynamom Kyjev absolvoval tlačovú konferenciu, na ktorej odpovedal na otázky prítomných novinárov.

[Barça TV] Dnes ste si vytvorili veľa príležitostí, ale vyhrali ste len 1:0. Ako by si ohodnotil toto stretnutie?

"Myslím si, že je potrebné poznamenať, že pred prestávkou sme mali tri čisté šance. Nemôžeme takto zahadzovať šance, dnes sme hrali o život. Nemôžeme si to dovoliť, pretože súper môže vždy potiahnuť brejk a remizovať. Musíme rozhodnúť zápas, malo to byť 2:0 alebo 3:0. Dnes sme nevyužili naše šance."

[Marta Ramón, RAC1] Ako hodnotíš úroveň mužstva? Je pripravené na El Clásico?

"Áno, prečo nie?"

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Myslíš si, že Sergio Agüero zlepšuje svoju hru tak ako si očakával? Je na úrovni, ktorú potrebuje mužstvo?

"Ansu a Coutinho dnes odohrali po 45 minút. Myslím si, že si s nimi musí lepšie porozumieť, lepšie porozumieť pozícii, na ktorej ho mužstvo potrebuje. Miestami sme si komplikovali život v hre na krátko. Niekedy je ťažké nájsť dobrú vzdialenosť medzi útočníkmi. Musia hrať, ale zároveň musia byť zodpovední za takú hru, akú potrebuje mužstvo."

[Adria Albets, Cadena SER] Fanúšikovia v druhom polčase niekedy pískali, pretože očakávali niečo viac. Rozumieš tejto nespokojnosti?

"Áno, tiež som bol nespokojný, pretože zápas je potrebné rozhodnúť skôr, ak sa vytvárajú šance. Mužstvo ukázalo, že je schopné naplniť očakávania čo sa týka výsledku, ale pri toľkých príležitostiach je potrebné streliť viac gólov."

[Helena Condis, Cope] Si spokojný s výsledkom, ale nie s hrou. Chápem to dobre?

"Som spokojný s hrou, ale nie s efektivitou, pretože tá chýbala. Keď tak dominujeme a vytvoríme si toľko príležitostí, je potrebné strieľať góly. To je zodpovednosťou útočníkov, ktorí majú kvalitu na to, aby strieľali góly. To nám chýbalo. Mohlo to byť 3:0 alebo 4:0. Bol by to normálny výsledok. Taký mal byť. Za stavu 1:0 si mužstvo za bežných okolností vytvorí menej šancí."

[Radio Marca] Ansu Fati sa za stavu 1:0 zachoval čudne a vtedy si sa veľmi rozčúlil, podobne ako Sergio Busquets. O čo si Ansu požiadal?

"To je dôkaz, že Fatimu chýbajú isté veci a to je normálne. Bol veľmi dlho mimo hru, myslím si, že potrebuje čas, aby sa zlepšil z každého pohľadu. Je to normálne, nemôžeme od 19-ročného hráča čakať, že vyrieši všetko, čo nám chýba, to, čo robil Messi. Fatiho chápem. Vtedy som myslel aj na Coutinha a Busiho. V prípade Ansu musíme ísť krok po kroku, nemôžeme očakávať zázraky, pred ním je ešte veľa práce."

[Radio Nacional] Získali ste tri body, ale urobilo mužstvo krok vpred?

"V tomto klube je potrebné strieľať góly a vyhrávať. Cieľom je víťazstvo, ale samozrejme, že sa môžeme zlepšiť. Treba však zdôrazniť našu prácu bez lopty, pretože Dynamo nebolo absolútne nebezpečné, takže sme sa pri pohľade na predchádzajúce zápasy zlepšili. Ale ak máme maximálne požiadavky, tak dnes to nebolo maximum, pretože maximum potvrdí výhra o tri góly."

Povedal si, že vám chýbala efektivita. Ako ju teda zlepšiť?

"V tak dôležitých zápasoch musíme byť zodpovednejší, je potrebné rozhodnúť zápas. Pre niektorých hráčov je to zároveň nová skúsenosť. Nie vždy si vytvoríme toľko šancí, preto je to o to dôležitejšie."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2021-10-20 22:26:20
Ak sa mu páčila hra tak ja neviem kde sme..
2021-10-20 22:34:52
Tak on snáď hovorí o inom zápase. Hovorí to ako keby sme mali neviem koľko šancí. Podľa mňa sme mali extrémne málo šancí. Myslím skutočných šancí. Veď napokon sme mali krásnych nula striel medzi žrde v druhom polčase. To je efektivita ako hrom naozaj... ?