Zápas Barcelony proti Dynamu Kyjev sledoval z lóže na Camp Nou aj Dani Alves, o ktorom sa hovorí, že by sa rád vrátil do katalánskeho klubu. Sám Brazílčan v rozhovore pre BarçaTV priznal, že mu Barcelona chýba.

"Je mi potešením a cťou vrátiť sa po čase do tohto úžasného domu. Toľko úžasných vecí, ktoré sme tu zažili. Vrátiť sa späť je krásne obhliadnutie sa do minulosti," povedal Alves.

Brazílčana sa pýtali na nadchádzajúce El Clásico: "El Clásico je zápas, ktorý je cítiť už v priebehu týždňa. Keď tento zápas prichádza, sú ohromné očakávania, pretože proti sebe stoja dva historické tímy. Dojmy sú vždy skvelé, v týchto zápasoch som zažil veľa dobrých vecí. Dúfam, že budeme aj naďalej zbierať dobré zážitky. Verím, že Barcelona odohrá skvelý zápas a poteší fanúšikov. Barcelona je v procese zmien, ale stále je to Barcelona a musí bojovať. Nemôžeme strácať nádej, ale uvedomujeme si, že klub je v prechodnom procese, aby opäť predvádzal také veci ako predtým," povedal legendárny pravý bek Blaugranas.

"Z Clásico, v ktorých som hral, mi zostanú v pamäti 5:0 na tomto štadióne a 6:2 na Bernabéu. V tak komplikovanom stretnutí ako je toto, sme urobili to najľahšie z toho, čo je najťažšie. V El Clásicu sa mi podarilo streliť jeden z najkrajších gólov v mojej kariére. Bude príjemné byť opäť na El Clásicu," dodal, čím potvrdil, že z tribúny si pozrie aj tento zápas.

Alves povedal niekoľko slov aj na adresu Sergiña Desta: "Je to skvelý hráč, ale veľkí hráča musia pochopiť aj to, ako funguje Barcelona. V tomto dome sa žije inak a treba to zachytiť. Tu sa od vás vyžadujú iné veci, než v iných mužstvách. Dest na to musí prísť, ale je to proces. Bude napredovať, pretože má všetko, čo potrebuje krajný obranca. Skvelí hráči sú v Barcelone vždy milo vítaní," povedal.

"Barcelona chýba aj mne. Teraz nadišiel čas, aby sme ju povzbudzovali zvonku, aby sa dostala späť na vrchol. Som presvedčený, že sa vráti na svoje miesto," dodal.

zdroj: BarçaTV
foto: instagram/Dani Alves

Diskusia

4 komentáre
2021-10-21 12:32:23
Výsledek 5:0 bylo zatím pro mě nejdomintnější clasico ze všech, kdy Mourinho zkusil hrát otevřeně proti Barce, jako rovný s rovným a ta ho nepustila k ničemu. Byl to taky zápas, který odstartoval válku. Skvělé emoce, nejlepší doba fandění následovala. ?
2021-10-21 13:43:57
Možná by Dani mohl být jakýsi asistent, burcovač, tým potřebuje dodat sebevědomí ... Koeman mu ho těžko dodá (a stále si drží trenérskou stoličku).