Prezident FC Barcelona Joan Laporta dnes veľmi rád oznámil celému svetu predĺženie zmluvy s Ansu Fatim až do roku 2027. Laporta na dnešnej tlačovej konferencii odchovanca La Masie vyzdvihol.

"V Barcelone ti pomôžeme dosiahnuť tvoje ciele," uviedol Laporta počas tlačovej konferencie. "Tieto ciele sú aj našimi cieľmi," povedal a vyzdvihol Fatiho: "Má mimoriadnu zrelosť, výborný futbalový talent a má všetko pre to, aby dosiahol slávu," povedal.

Laporta pri tejto príležitosti poďakoval rodičom krídelníka: "Bolo mi potešením stretnúť sa s nimi," uviedol a nezabudol poďakovať aj Jorgemu Mendesovi, ktorý je agentom Fatiho: "Všetci sme sa snažili dospieť k dohode, podarilo sa nám to a som veľmi šťastný."

Predĺžiť zmluvu s Ansu Fatim bolo pre Barcelonu nesmierne dôležité, nakoľko predchádzajúci kontrakt bo platný len do konca prebiehajúcej sezóny: "Bolo pre nás veľmi dôležité regulovať túto záležitosť. Je niekto, koho máme veľmi radi. Spájame s ním veľké nádeje. Vieme, že je to reálne. Má veľký dar. Je veľmi inteligentný," povedal.

"Dnes je pre Barcelonu veľký deň. Je to pre nás dôležitý deň, pretože súčasnosť a budúcnosť klubu je zaistená vďaka hráčom ako Ansu. Nemal som obavy, pretože chcel zostať v Barcelone. Jeho rodina a agent vedia, že je to najlepšie miesto, kde môže Ansu pokračovať v kariére." dodal Laporta.

Prvý tím FC Barcelona tak budú opäť z väčšej časti tvoriť odchovanci La Masie a zostaviť môžu aj celú jedenástku. Prezident klubu tejto téme uviedol: "Bol by to splnený sen pre mňa aj pre celé vedenie. Musíte dostať hráčov na zodpovedajúcu úroveň a bolo by úžasné, ak by vyrástli doma," dodal.

zdroj: sport.es ESPN
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2021-10-21 15:29:43
Rádi povedeme dále Bartův odkaz v podobě většiny hráčů v základní jednácce z la masie, kterou kompletně připravil. Znova a zase, děkujeme. ?
2021-10-21 17:51:40
Kedze sa vsetci spoliehaju na Fatiho a veria, ze ho caka skvela buducnost, Laporta chce byt s nim spajany a nie s problemami Barcelony (aby ho ludia videli v pozitivnom svetle). Mily Laporta, nas zaujma to, o kolko budes lepsi nez Barto, a nie to, ake prazdne slova pouzivas na adresu hraca, ktoreho vykon nezavisi od teba!