Zdá sa, že Ronald Koeman bude mať problémy so zostavením základnej zostavy aj na zápas proti Realu Madrid. Ukázalo sa, že Jordi Alba si v zápase proti Dynamu Kyjev vyvrtol pravý členok a jeho účasť v El Clásicu nie je istá.

Alba mal počas zápasu proti Dynamu viditeľné problémy už v priebehu stretnutia, ale na trávniku zostal až do záverečného hviezdu. Po skončení zápasu v rozhovore pre médiá priznal problémy s členkom, ale naznačil, že to nie je nič vážne. Ľavý obranca si bolestivé miesto zaľadoval a prvé testy ukázali podvrtnutie členku na pravej nohe. Objavili sa preto pochybnosti, či bude Alba schopný hrať proti Realu.

Absencia ľavého obrancu by bola veľkým problémom pre Ronalda Koemana, ktorý by s najväčšou pravdepodobnosťou presunul na tento post Sergiña Desta. Američan zaskočil za Albu už v konfrontáciách s Benfikou aj Atléticom. Takéto riešenie by v každom prípade znamenalo, že rýchleho Viniciusa by musel kryť Oscar Mingueza alebo Sergi Roberto, teda hráči, ktorí nepatria medzi najrýchlejších.

Madridský denník AS tvrdí, že ak Alba zápas proti Realu odohrá, tak jedine na injekciách proti bolesti, ale konečné rozhodnutie bude prijaté v sobotu. Účasť Španiela v El Clásicu je natoľko kľúčová, že ako lekárska služba, tak aj trénerský štáb, ale aj samotný hráč toto riešenie podporujú. Všetko sa však ukáže po dnešnom tréningu prvého tímu.

zdroj: as.com sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

3 komentáre
2021-10-22 07:40:51
neviete niekto ako je na tom zdravotne Blade? Na pravo musí nastúpiť Dest, kvôli rýchlosti Viniciusa
2021-10-22 09:16:32
Mingueza že neni rýchli? Minulu sezonu tuším proti Realu mal nameranú rýchlosť cez 34km/h o tom môže Roberto len snívať