Xavi Hernández patril medzi kandidátov na trénera FC Barcelona, ktorí mohli nahradiť Ronalda Koemana, keď Joan Laporta zvažoval prepustenie Holanďana. Legendárny záložník Blaugranas v rozhovore pre 20 minutos priznal, že sníva o tom, že sa raz stane trénerom Barcelony.

"Mojim cieľom je trénovať Barcelonu, nikdy som sa tým netajil," povedal Xavi. "Toto je môj cieľ a môj sen. Neviem, či sa to stane alebo nie, či ma budú potrebovať alebo nie," pokračoval súčasný kormidelník Al-Sadd. "V súčasnosti som šťastný v Al-Sadd a som veľmi hrdý na to, že som tu. Ak príde nejaká ponuka, zvážime ju a následne sa rozhodneme, ale som tu veľmi šťastný," povedal.

Xavi následne dodal: "Počas môjho pôsobenia v Barcelone a v španielskom národnom tíme som sa vždy snažil svojou troškou pomôcť a zlepšiť ostatných hráčov a to je niečo, čo si teraz užívam ako tréner."

"Už som to dokázal ako kapitán, ale teraz ako tréner veľmi rád vidím rozvoj miestnych hráčov a vediac to robím si svoju prácu, aby som pomohol," dodal.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

7 komentáre
2021-10-22 17:04:00
Je to jasne,je psychicky pripraveny - a treba to vyuzit,risknut to s nim/a ziskat/,risk je zisk !Urcite to nemoze byt horsie ako to je.
Give Xavi a chance....
2021-10-22 17:48:12
Ja by som tomu dal ešte aspoň rok dva,skúsil by som niekoho iného.
Lenže koho?