Gerard Piqué poskytol rozhovor pre El Clásicom. Verí, že jeho mužstvo odohrá dobré stretnutie.

Čo znamená nadchádzajúce El Clásico

"Toto Clásico je viac než len zápas. Je to niečo viac ako len získať tri body. Taký je náš odkaz, môžeme poraziť Real. Víťazstvo nad odvekým rivalom by nám dodalo sebavedomie do ďalších zápasov."

Favorit El Clásica

"Ak chce byť Real favoritom, nech bude. V Clásicu však favorit nie je. Obe mužstvá zastihne tento zápas v dobrej dispozícii. Mali sme krízové momenty, ale teraz sa šplháme hore tabuľkou a mažeme zlý začiatok. História už ukázala, že tento zápas je úplne odtrhnutý od dynamiky, v akej sa obe mužstvá nachádzajú."

Ansu Fati

"Kluby ako Barcelona či Real vždy potrebujú hráča, ktorý bude strieľať góly a rozhodovať o osude zápasov. My potrebujeme niekoho takéto najmä teraz, keď odišiel Leo Messi. Musíme však byť realistickí a nemôžeme naložiť na Ansu takýto tlak."

Podobnosť Viniciusa a Ansu

"Vinicius je rýchly a viac 'elektrizujúci'. Ansu má na druhej strane dar na strieľanie gólov."

Zranenie Jordiho Albu

"Nemáme nikoho, kto by mohol nastúpiť a zaskočiť za Jordiho. Dáva nám veľa a naposledy to dokázal svojimi centrami, nábehmi do pokutového územia a dokonca gólmi."

Prognóza

"Som si istý, že odohráme dobrý zápas."

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

2 komentáre
2021-10-22 20:27:35
To naozaj mame taku smolu, ze hrac, ktory poslal najviac presnych centrov v poslednom zapaze je znovu zraneny? Ako aj x dalsich? Dufam aspon, ze sa Pedri a dalsi vratia.
2021-10-23 07:31:43
Asi největší nevýhoda Fatiho je jak říká Pique-Není tak rychlej jako třeba Vinicích, nebo jako byl mladej Messi. Tohle je v dnešním fotbale hodně důležitý.