Tréner FC Barcelona sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zajtrajším El Clásicom. Holanďan priznal, že počíta so zaplneným Camp Nou a dobrou atmosférou, čo by Barcelone pomohlo vyhrať zápas.

[Marc Brau, Barça TV] Čo by v tejto chvíli mohlo pre klub znamenať víťazstvo v El Clásicu?

"Vyhrali sme posledné dva zápasy. Bude to skvelý zápas. Hra nám robí veľkú radosť. Dúfam, že bude plný štadión a vynikajúca atmosféra."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Bude zajtrajší zápas odpoveďou na to, aký je v tomto momente rozdiel medzi Barcelonou a Realom, podobne ako tomu bolo v zápase proti Bayernu?

"Nemyslím si, že by sa mali robiť závery po jednom zápase, najmä po takom ako El Clásico. Odohrať zostáva ešte veľa zápasov. Zápas proti Bayernu bola iná súťaž. Vieme, že zajtra môžeme ukázať, že sme na dobrej ceste. Musíme hrať bez strachu a ukázať, že môžeme vyhrávať."

[Marta Ramon, RAC1] Ako hodnotíš dynamiku, v akej sa nachádzajú mužstvá pred zajtrajším zápasom?

"Hráme veľmi dobre. Stať sa môže veľa. Konečný výsledok nebude rozhodujúcim z pohľadu sezóny, no ukáže, kde sa obe mužstvá nachádzajú."

[Adria Albets, Cadena SER] Cítiš pesimizmus zo strany barcelonismo, ktoré si myslí, že Real nedokážete poraziť?

"Neviem, kde sa berie tento nedostatok viery u ľudí. My v to veríme. Vieme, čo môžeme dokázať. Myslím si, že zápas nemá favorita. Hráme doma pred fanúšikmi, takže nemám obavy. Je to veľký zápas, ktorý je šancou na predstavenie sa z dobrej strany."

[German García, Radio Nacional] Ako sa cíti Jordi Alba a bude hrať od začiatku?

"Mal určité problémy, ale dnes trénoval normálne a bude pripravený hrať."

[Helena Condis, Cadena COPE] Ansu Fati môže zajtra zahrať od začiatku. Čo si myslíš o porovnávaní Fatiho s Viniciusom?

"Nemyslím si, že ide o súboj jednotlivých hráčov oboch tímov. Hovoríme o veľmi mladých hráčoch, ktorí musia ešte veľa ukázať. Sú na dobrej ceste, ale ja môžem hovoriť len o Ansu, pretože je to náš hráč. Ako som povedal, Fatimu musíme dopriať trochu pokoja, aby sa po zranení vrátil do svojej najlepšej formy. Pamätajme na to, že Ansu nie je sám. Máme mužstvo, ktoré je najdôležitejšie. Ansu už ukázal, že je hráčom, ktorý môže robiť rozdiel. Po celý čas sa musí zlepšovať a pracovať."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Ansu Fati a Pedri predĺžili zmluvy, mužstvo vyhralo posledné dva zápasy a víťazstvo môže zajtra znamenať, že Barcelona predstihne Real v tabuľke. Laporta kedysi povedal: 'Koniec koncov, nie sme takí zlí'. Myslíš si v tejto chvíli to isté?

"Áno, je to pravda, ale najprv je potrebné vyhrať. Vieme, čo znamená výsledok v takomto zápase. To všetko sa môže veľmi rýchlo zmeniť. Musíme sa snažiť o to, aby sme zostali na tej dobrej strane, najlepšie je teda poraziť Real."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Je to prvé El Clásico bez Ramosa, Messiho, Ronalda... obe mužstvá sa veľmi zmenili. Kto má teraz podľa teba lepší káder?

"Neviem. Som trénerom Barcelony. Určite je tam rozdiel z pohľadu skúseností na viacerých postoch, ale máme aj skúsených hráčov a Real zas mladých. Myslím si, že sme na podobnej úrovni. Existujú aspekty, v ktorých môžu byť lepší a tiež iné, v ktorých budeme popredu my. Nevidím jasného favorita."

[Jordi Gil, Sport] Naposledy si hovoril o slabej efektivite. Podarí sa ti to zlepšiť?

"Samozrejme. Hovorili sme o tom a všetci sme sa zhodli, že v takých zápasoch ako proti Dynamu je potrebné streliť druhý gól, aby sme upokojili zápas."

[Alex Pintanel, GOL] Cítiš pred zajtrajším Clásicom väčší tlak?

"Nie. Väčší tlak už ani nemôže byť. Byť trénerom Barcelony je už raz také. Som si vedomý toho, aké je El Clásico dôležité. Sám som hral v Clásicách a viem, že je to veľmi dôležité. Musíte vidieť aj pozitívnu stránku a tou je radosť z hry. Pre mňa to bude prvé El Clásico v úlohe trénera s divákmi na tribúnach. Bude to úplne iné. Vieme, akú radosť urobíme všetkým culés, keď vyhráme tento zápas."

[David Ibanez, Mediaset] Joan Laporta pred chvíľou povedal, že trénerom Barcelony bude určite aj po El Clásicu, bez ohľadu na to, čo sa stane...

"Na túto otázku musím odpovedať pred každým zápasom. Viem, že do zajtra som trénerom a potom uvidíme... Nie! Žarty bokom... Podľa mňa prezident nemusí hovoriť pred každým zápasom: 'Koeman zostane! Koeman zostane!' Isté veci sme si už vysvetlili, cítim, že ma rešpektuje prezident aj celý klub. Zároveň viem, že všetko závisí od výsledkov."

[Robert Hernández] Mužstvo v poslednom čase podáva nevyrovnané výkony. Mohlo by zajtrajšie víťazstvo nad Realom Barcelonu prebudiť?

"Ako som už povedal, víťazstvo bude veľmi dôležité. Dodá nám veľa sebadôvery. Mužstvo pracuje po celý čas, aby sa zlepšovalo a vyhrávalo zápasy. Zajtra hráme veľmi dôležitý zápas, ale nepovažujem ho za test."

[Xavi Lemus TV3] Myslíš si, že posledné víťazstvá a možné víťazstvo v El Clásicu môžu výrazne zlepšiť tvoju povesť?

"To nezávisí od jedného zápasu. Hráme veľmi dôležitý týždeň s trojicou domácich zápasov. Myslím si, že to môže byť dôležité pre to, čo nás čaká po tomto týždni. Sme dobre pripravení."

[Jordi Blanco, ESPN] Máš už pripravený plán na zajtrajší zápas? Očakávaš na strane Realu prekvapenia, alebo ty sám nejaké máš?

"Bude ťažké, aby sme sa navzájom zaskočili. Vieme, čo môžeme od Realu očakávať. Je to skúsené mužstvo so skvelými hráčmi. Bude veľmi dôležité, aby sme sa držali pri lopte, pretože aj Real to robí dobre. Vie útočiť aj na brejky. Musíme byť dobre organizovaní v obrane, držať sa pri lopte, hrať odvážne, ale zabezpečiť sa pred protiútokmi."

[Carlos Luis Pérez] Gavi, Éric García či Memphis Depay proti Realu ešte nehrali. Ako ich to môže ovplyvniť?

"To sa dozvieme zajtra. V kádri máme veľa hráčov, ktorí odohrali množstvo Clásico. Môžu im pomôcť. Nech si užívajú atmosféru, hrajú odvážne a plnia si svoje úlohy."

[Albert Nadal, Diari ARA] Má Barcelona nejaké argumenty, ktoré môžu rozhodnúť o tom, že zajtra zvíťazí?

"Vieme sa držať pri lopte. Musíme hrať s hĺbkou a efektívne. Bude to vyrovnaný zápas. Nebude veľa šancí a preto je dôležitá efektivita. Musíme využiť šance, ktoré prídu. Máme hráčov vysokej kvality, ktorí v takomto zápase musia ísť na maximum."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2021-10-23 15:54:24
Tak aspoň už vieme prečo sa na našu hru nedá pozerať, lebo Koeman je spokojný s predvedenou hrou jemu sa páči náš herný prejav.....komediant jeden ???
2021-10-23 16:11:59
ze to nepovazuje za test. a co potom povazujes za test???