Legenda FC Barcelona, Carles Puyol, porozprával o aktuálnej situácii v klube počas charitatívneho tenisového turnaja s cieľom získať finančné prostriedky na boj proti rakovine u detí. Bývalý obranca priznal, že sa včera rovnako ako Ronald Koeman stal obeťou nevraživosti fanúšikov Blaugranas. Vyzval barcelonismo k jednote a viere v mužstvo, pochválil Érica Garcíu a bránil Luisa Enriqueho.

"El Clásico bolo vyrovnané. Ak by Dest strelil gól, bol by to iný zápas. V Barcelone sú požiadavky vždy maximálne. Najmä po rokoch, počas ktorých sa vyhralo množstvo trofejí a hra bola veľmi dobrá. Práve od nás odišiel najlepší futbalista v histórii a sme v procese prestavby. Barcelona musí vždy bojovať o trofeje. Od hráčov musíme vyžadovať, aby zo seba dávali maximum. A od fanúšikov, aby podporovali mužstvo od prvej do poslednej minúty. Piskot na hráčov nepomôže ničomu. To sa nemôže diať, všetci musia ísť rovnakým smerom. Z toho sa môžeme dostať len vtedy, keď budeme jednotní," uviedol Puyol.

Obranca Barcelony nielenže vyzýva na jednotu, ale naďalej verí v mužstvo a Ronalda Koemana: "Tréner a hráči musia ísť jedným smerom, šatňa musí byť chránená. Ronald dokonale pozná Barcelonu, buduje mužstvo. Nie som pesimista, ešte je čas, aby sa táto situácia dala zvrátiť. Koeman a jeho hráči sú schopní to urobiť. Teraz sme boli nevyrovnaní, ale verím v tento tím," povedal.

Legendárny hráč Barcelony následne komentoval útok na auto Ronalda Koemana a priznal, že aj jemu sa stalo to isté: "Títo ľudia vôbec nereprezentujú culés. Ja som odchádzal o niekoľko minút skôr a udierali aj po mojom aute. Neviem, či ma urážali, počúval som rádio. Veľmi dobre chápem, že Koeman a jeho manželka zažili ťažké chvíle, je to nebezpečná situácia. V mojom prípade sa aj hádzali pred auto. Barcelona musí obnoviť poriadok a nedávať veľký význam týmto ľuďom, ktorí si nezaslúžia akúkoľvek pozornosť. Takéto situácie nemožno dovoliť," vyhlásil legendárny obranca Barcelony.

Puyol zdôraznil potrebu mať trpezlivosť s mladými hráčmi a pochválil Érica Garcíu: "Ja sám som prežil 5 rokov bez toho, aby som získal trofej. Aj z týchto zlých skúseností sa učíte. Nerozumiem pochybnostiam, ktoré sú okolo neho. Poznám ho veľmi dobre. Je skvelým stopérom, za včerajšok ho hodnotím veľmi dobre. Podľa mňa on a Busquets boli najlepší v tomto zápase. García má skvelé schopnosti, aby hral v Barcelone. Chcem využiť príležitosť a povedať, že v agentúre Ivana de la Peñu nepracujem už mnoho rokov, hoci patrí medzi najlepším agentov a keď by som mal syna, on by bol jeho agentom," uviedol Puyol.

Bývalý obranca dostal otázku, či sa by Xavi mohol stať trénerom Barcelony: "Teraz je trénerom Koeman a musíme ho podporovať. S Xavim som hovoril počas leta. Vychádzame spolu veľmi dobre. Patrí medzi mojich bývalých spoluhráčov z mužstva, s ktorými udržiavam najlepšie vzťahy. Nikdy neskrýval, že dúfa, že raz bude trénovať Barcelonu a som presvedčený, že jedného príde tá možnosť a bude sa mu dariť veľkolepo," povedal Puyol.

Puyol na záver bránil Luisa Enriqueho, ktorý čelí kritike, pri zostavovaní nominácie sa riadi klubovými sympatiami: "Poznám ho veľmi dlho a som presvedčený, že berie vždy tých najlepších. Vždy bude myslieť na to najlepšie pre reprezentáciu. Nezáleží mu na tom, aké farby jeho hráči bránia. Ak bude musieť v budúcnosti povolať piatich hráčov Realu, tak to bez pochýb urobí, hoci v zostave Los Blancos na Camp Nou nebolo veľa Španielov. Pred Majstrovstvami Európy bol tvrdo kritizovaný, pretože na turnaj nevzal Sergia Ramosa. Bohužiaľ, a tu by som chcel Sergiovi poslať slová podpory, želám mu čo najlepšiu rehabilitáciu, no naďalej nemôže hrať. Nevidel som nikoho, ktorý by sa ospravedlnil Luisovi Enriquemu za túto kritiku," uzavrel.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es as.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-10-25 22:46:11
Nas Johann tu nic nepisal pred zapasom ani po zapase. Uz viem preco - cakal v Barcelone pred stadionom na Koemana ked bude odchadzat autom :)
2021-10-25 22:48:26
Divím se, že se snaží Koemana držet na stadionu a zastavují ho, přitom by měli chtít, ať jede co nejdál. ?