Legendárny futbalista Arsenalu a bývalý spoluhráč Lea Messiho z FC Barcelona Thierry Henry tvrdí, že Paris Saint-Germain by mal dostať z Lea Messiho oveľa viac. Argentínec sa postupne aklimatizuje na podmienky francúzskej Ligue 1, pričom v štyroch doterajších súbojoch nestrelil ani jeden gól a na jeho adresu začína silnieť kritika.

"Messi je izolovaný, je menej na lopte," povedal Henry v rozhovore pre RMC Sport. "Nepovedal by som, že je smutný, ale je izolovaný. Preferoval by som ho radšej v strede. Leo na pravej strane sa mi nepozdáva. V strede dokáže diktovať tempo. Je potrebné nájsť spôsob ako by Mbappé, Neymar a Messi mohli hrať spolu," povedal.

Thierry Henry spochybnil Messiho pozíciu pod tréner Mauriciom Pochettinom: "Nemyslím si, že ak bude hrať na pravej strane, tak dokáže urobiť rozdiel, ale nemám presné detaily z taktického hľadiska. Samozrejme, že ak zostanete vysoko a vytratíte sa z ťažiska hry, nebudete mať vplyv. Následne sa k nemu dostane menej lôpt," povedal Henry.

Henry hrával s Messim v Barcelone v rokoch 2007-2010. Uviedol, že súčasné mužstvo PSG patrí Kylianovi Mbappému, ale trvá na tom, že mužstvo by sa malo viac obzerať aj po Messim: "Messi nehovorí veľa, vyjadruje sa pomocou lopty. Nateraz je to mužstvo Kyliana. Práve Kylian je tým, vďaka ktorému mužstvo žiari najviac. Lopta smeruje k nemu. V každom okamihu tam môže byť len jeden dirigent, v opačnom prípade nemôžete hrať v rovnakom tempe. A v tomto tíme je tých dirigentov priveľa," dodal.

zdroj: marca.com
foto: youtube.com

Diskusia

7 komentáre
2021-10-26 11:21:34
Nech Messimu ešte ten zostávajúci poldruha rok rýchle ubehne..
2021-10-26 11:22:53
to je samozrejme že to nebude fungovat : lebo potom je táka situácia že ani jeden nie je hviezda a PSG nato aké má mužstvo hrajú mega hrozne ... tento rok top kluby aj za poslednú dobu Bayern , Liverpool , City , Chelsea , hlavne bayern livee sa ukazuje tá chuť a ťah na bránku žiadne zbytočné prihrávanie strely hlavne behajú všetko majú tie mužstvá a to barcelone strašne chýba ..... v el clasicu sa stala jedna situácia kde gavi mohol ťahať loptu až do vnútra 16 mohol byť nádherný brejk . ale namiesto toho nahral niekomu na krídlo a ten zabrzdil a počkal na ostatných hráčov samozrejme sa real pekne stiahol a mohli v klude betonovať a to je veľka chyba barcelony nevedia hrať na brejky a veľa krát je pekná šanca na strelu a nič je to smutné ale takýto pomalý futbal nemá budúcnosť ... potom sa nemôžme čudovať že sa aj súperov utočník dokáže stiahnuť do svojej 16 . kým Barcelona niečo podnikne je to smutne ale čo už ...