Katalánci dnes padli aj vo Vallecas, kde prehrali s Rayom Vallecanom. Barcelona utŕžila prvú prehru proti tomuto súperovi po dlhých 19 rokoch, čo len podčiarkuje zlé obdobie, ktorým Barcelona aktuálne prechádza.

Najlepšie: Nico González

Ronald Koeman nemal na dnešný zápas k dispozícii ani Frenkieho de Jonga, ani Pedriho a tak musel siahnuť po alternatíve. Do zápasu poslal Nica Gonzáleza a išlo o veľmi dobré rozhodnutie. Mladý Španiel odohral veľmi dobrý zápas nielen z defenzívneho hľadiska, ale aj v ofenzíve. V priebehu 84 minút zaznamenal tri strely, tri kľúčové prihrávky a tiež trojicu úspešných driblingov. Preukázal aj oddanosť, ktorá je v súčasnej situácii nesmierne pozitívna, nakoľko mužstvo prechádza veľmi zlým obdobím. Snáď dostane šancu aj v nasledujúcich zápasoch.

Najhoršie: bez presvedčenia, bez spolupráce...

Barcelona si dnes vytvorila veľa dobrých šancí, zahrávala dokonca aj pokutový kop a z hry mohla streliť dva alebo tri góly. Dojmy po zápase sú napriek tomu hrozné. Najviac znepokojuje samotná spolupráca v strede poľa a v ofenzíve - ako vo výstavbe akcií, tak aj po stratách lopty, ktorých dnes bolo opäť viac, než dosť. V rozhodujúcich momentoch chýbalo aj presvedčenie a zahodený pokutový kop Depaya či ďalšie nepremenené šance Desta a Gaviho sú toho príkladom. Pri pohľade na zverencov Ronalda Koemana je ťažké vidieť tím. Hráči si navzájom vytýkajú chyby, majú často sklonené hlavy, k tomu v hre Barcelony často vídame nepochopiteľné chyby v pokrývaní hráčov súpera. Ide o jasné signály, že komunikácia na úrovni trénerský štáb - mužstvo jednoducho nefunguje.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2021-10-27 23:21:52
Nsjhorsie: Koeman...on je tak natvrdly, ze stratil kontakt s realitou a zije v nejakom paralelnom vesmire, kde vsetko funguje a je pekne......
2021-10-27 23:40:29
Barcelona prestala hrať futbal po repre prestávke na konci marca - predtým to bol krásny a zábavný futbal, na ktorý sa dalo pozerať.