FC Barcelona nedokázala zvíťaziť ani pod vedením nového trénera Sergiho Barjuana. Katalánci mali v zápase prevahu, aj šance, ale Alavés si z Camp Nou odváža cenný bod za remízu. Čo nám stretnutie ukázalo?

Najlepšie: Niektoré taktické nuansy sú plusom

Ťažko očakávať, že Sergi Barjuan výrazne zmení herný spôsob mužstva už len po dvoch tréningoch. Aj napriek tomu tréner rezervy uskutočnil niekoľko úprav, ktoré otvorili hru mužstva v ofenzíve. Nico a Gavi dnes hrali oveľa širšie, lepšie spolupracovali s krídelníkmi a krajnými obrancami a ťahali obrancov z pokutového územia. V dôsledku toho sa Barcelone viackrát podarilo nájsť nejaký priestor na prihrávku za chrbát obrancov, z čoho mali padnúť minimálne dva góly. Otváral sa aj priestor na to, že stopéri mohli vyvážať loptu vyššie ako zvyčajne, čo často využíval Éric García, ktorý bol do rozohrávky tímu zapojený po celý zápas. K tomu môžeme ako veľké plus pripočítať striedania a príchod Riquiho Puiga a Baldeho. Dvojica odchovancov vniesla do hry mužstva veľa a toto rozhodnutie trénera je určite lepšie ako nasadenie Luuka de Jonga, ktorý by bojoval o centre v pokutovom území.

Najhoršie: Strata bodov a možno aj ďalších hráčov

Slabší výkon dnes predviedli Oscar Mingueza a Sergiño Dest. Aj v obrane však v jednej situácii došlo k sérii chýb, ktoré mužstvo stáli cenné body. Situácia v La Lige sa z pohľadu Barcelony čoraz viac dramatizuje a hoci do konca ligovej sezóny zostáva ešte veľa zápasov, je ťažké očakávať, aby mužstvo získalo pozitívnu dynamiku zo zápasu na zápas. O to viac, ak zápas nedohrali Agüero, Piqué a Nico. Na zozname zranených sa pritom nachádzajú Dembélé, Roberto, Araujo, Braithwaite a Pedri. Nejasná je aj situácia Ansu Fatiho.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2021-10-30 23:46:36
Nic k lepšímu se nezmění pokud se nezbavíme nedotknutelných herních paradigmat, které nám sice v minulosti přinesli nejúspěšnější období v historii klubu, ale fotbal se vyvíjí a nelze žít do nekonečna z minulosti a z principů, které již v praxi nefungují. Hráči musí začít na trénincích tvrdě pracovat. I přes finanční problémy klubu, jsou stále luxusně placeni. Jsou placeni stále lépe jak např. v takovém Bayernu a jaké výkony a výsledky ten má ... Tým musí být výborně fyzicky a atleticky připravený a musí mít zažito několik možností taktického rozestavení, která může podle vývoje utkání měnit a díky tomu být pro soupeře nečitelný. To není o penězích a zvládají to i podprůměrné kluby, tak proč by to nešlo u nás ? Překvapivý rychlý protiútok nebo střela z dálky, když je k tomu vhodná příležitost, jsou u nás asi nesmyslně zakázány pod hrozbou tučné pokuty ! A především, přivádět musíme hráče vhodné do systému, ať už bude jakýkoliv a ne systém ohýbat v důsledku omezenosti hráčů (Coutinho, Griezmann). Pak je z toho akorát paskvil. To není chyba těch hráčů, ale těch lidí co je k nám do toho našeho přežitého systému přivedli.
2021-10-30 23:49:31
Stratili sme dalsie body lebo nas Rysavy urcite nejako sabotoval po tom co ho vyhodili.