Sergi Barjuan ako dočasný tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu po remíze jeho zverencov s Deportivom Alavés.

Prečo sa mužstvu nepodarilo pokračovať v dobrom hernom výkone?

"V prvom polčase sme hrali dobre, ale bolo ťažké predierať sa pomedzi línie. Rozhodli sme sa mierne upraviť pozície hráčov, Memphisa sa umiestnili bližšie k stredu. Vytvárali sme si šance a rýchlo sme rozohrávali loptu. Snažili sme sa tiež pokryť Joselu a Luisa Rioju, no bohužiaľ vypracovali vyrovnávajúci gól. Musíme pracovať ďalej."

[Marta Ramon, RAC1] Aká je atmosféra v tíme po tejto remíze a pred utorkovým zápasom?

"Nie sme spokojní. Mohli sme urobiť viac. Boli sme lepší, ale vieme zahrať ešte lepšie. Ťažko uveriť tomu, že zápas sa skončil remízou. Zároveň sa nám musia vrátiť zranení hráči a musíme zlepšiť psychickú stránku. Hráči musia vedieť, že ideme dobrým smerom. Musíme pracovať."

[Adria Albets, Cadena SER] Pred zápasom si poukazoval na intenzitu. Podalo mužstvo v tomto smere dobrý výkon? Má tento tím šancu zabojovať o titul?

"Intenzitu je vidieť v konkrétnych momentoch zápasu a dnes bola prítomná. Jediným spôsobom ako byť v tomto momente v hre o titul, je bojovať a vyhrávať zápasy."

[Alfredo Martínez, Radio Estadio] Bolo možné všimnúť si nové prvky v hre tímu len po dvoch dňoch tréningov? Vieš už, kedy sa vrátia zranení hráči do hry?

"Som veľmi pracovitý a pozitívne nastavený. Chcem, aby si hráči verili a boli efektívnejší. Všetko závisí od niekoľkých výhier v rade. Odohrali sme dobrý zápas. Tvrdo sme pracovali a ja som sa snažil vniesť poriadok do niektorých vecí. Budeme na tom ďalej pracovať. Uvidíme, čo bude so zranenými hráčmi. Sú veľmi potrební."

[Helena Condis, Cadena COPE] Ako si mieniš poradiť bez deviatich zranených hráčov?

"Musíme motivovať mužstvo. Máme tiež rezervu, ktorá sa v týchto momentoch hodí. Viac sa už urobiť nedá. Obzerať sa späť a premýšľať nad nevyužitými situáciami nepomôže. Musíme pozerať dopredu."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Čo sa stalo s Agüerom?

"Spýtal som sa ho to a povedal, že sa necíti dobre. Neviem o čo presne ide. Čoskoro budeme mať viac informácií."

[Josep Capel, RNE] Barcelona mohla v mnohých prípadoch tejto sezóny pokojne vyhrať zápas, ak by využila šance. Je to náhoda?

"Predovšetkým si musíme vytvárať šance a to sa nám darí. Mali sme šance v prvom polčase a o niečo viac v tom druhom. Pri góle Luisa Rioju sme mali byť agresívnejší, aby sme ho zastavili. Nie vždy je to však jednoduché. Niekedy musíte vbehnúť do súboja a povedať si: 'Ďalej sa nedostaneš'. Ale na to som tu, aby som venoval pozornosť takýmto veciam."

[Laura Brugués, TV3] Čo si myslíš o nízkom počte fanúšikov na tribúnach?

"Najlepší spôsob ako dostať fanúšikov na štadión, je tvrdá práca a dobré výsledky. Musíme ich zapojiť. Veľmi pekne ďakujem tým, ktorí sa dnes objavili na tribúnach. Je to ťažká situácia. Som tu na to, aby som pomohol klubu. Musíme byť jednotní."

[Bruno Balleste, Barça TV] Čo sa ti páčilo v dnešnom zápase? Očakával si, že sa Deportivo Alavés stiahne tak hlboko?

"Len nedávno som videl, ako hrá Alavés. Mojim zámerom bolo realizovať niekoľko vlastných nápadov. Chcel som, aby si mužstvo vytváralo číselnú výhodu a dominovalo. Som spokojný s tým, ako sme kontrolovali hru. Musíme sa však zlepšiť."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2021-10-31 01:26:19
"Nie sme spokojní. Mohli sme urobiť viac. Boli sme lepší, ale vieme zahrať ešte lepšie. Ťažko uveriť tomu, že zápas sa skončil remízou. Zároveň sa nám musia vrátiť zranení hráči a musíme zlepšiť psychickú stránku. Hráči musia vedieť, že ideme dobrým smerom. Musíme pracovať." Atď, atď ---> Ako keby bol pozápasový rozhovor s Koemanom, prisahám. Nič podstatné sa totižto nezmenilo. Stále nám chýba efektivita a súperom stačí jedna šanca a majú aspoň remízu. A tentokrát išlo o Alavés. A na našom štadióne. Je to už naozaj hanba. Som zvedavý, aké výsledky bude mať Barjuan v porovnaní s Koemanom a či bolo správne Koemana prepustiť bez toho, aby sme mali za neho skutočne elitnú náhradu...
2021-10-31 07:03:27
#BarjuanOut