Zápas proti Deportivu Alavés potvrdil, že Barcelona sa nachádza v najhoršej kríze za posledné roky. Zápas proti Dynamu Kyjev môže situáciu ešte zhoršiť.

Fatálny štart

Výsledky neklamú. Naopak, jasne ukazujú, v akej kríze sa mužstvo ocitlo. V 11. odohraných kolách nazbieralo len 16 bodov. Situácia je porovnateľná s výsledkami z najhorších sezón 2000/01 a 2002/03, teda od zavedenia troch bodov za víťazstvo.

Fanúšikovia strácajú trpezlivosť

Návštevnosť zápasu proti Alavésu bola veľmi slabá. Na štadión prišlo len 37 000 divákov. Je za tým viacero faktorov, no predovšetkým zlá hra a výsledky tímu, ktoré sú sklamaním. A to všetko napriek tomu, že opatrenia už umožnili otvoriť brány Camp Nou na 100% kapacity.

Problémy v bránke

Katalánci nemali také veľké problémy na tejto pozícii už od čias Víctora Valdésa. Odkedy Valdés postúpil do prvého tímu, Barcelona mala na tomto poste vždy spoľahlivých brankárov. Jedným z nich bol donedávna aj Marc-André ter Stegen, ktorý však v poslednom období nechytá dobre a už nie je referenčným bodom tímu.

Deravá obrana

Jordi Alba vyhlásil, že Barcelona inkasuje góly priveľmi ľahko. Ide o trefné zhrnutie práce obrany, ktorá v tejto sezóne vyzerá veľmi slabo. Mužstvo často inkasuje góly ako prvé. Navyše, Alavés sa vo včerajšom zápase stal piatym mužstvom v rade, ktoré strelilo Barcelone gól hneď z prvej strely na bránu. Predtým sa to podarilo Benfike, Atléticu, Valencii aj Realu Madrid.

Hrobová atmosféra

Stačí si vypočuť rozhovory Gerarda Piquého a iných hráčov, aby ste sa skutočne presvedčili o tom, že s mužstvom je to tak ako to je. Sergi po včerajšom zápase povedal, že hráči sú veľmi dobrí, ale musia si začať veriť. Namiesto toho, aby mysleli na víťazstvo v Lige Majstrov, musia myslieť na víťazstvo v nasledujúcom zápase. Táto depresívna atmosféra je nebezpečná.

Tak blízko a tak ďaleko

Barcelona je v tabuľke rovnako blízko k vedúcej priečke ako aj k zostupovému pásmu. Ide o veľmi znepokojujúcu situáciu, ktorá poukazuje na katastrofálnu situáciu v klube.

Môže to byť ešte horšie

Utorkový zápas proti Dynamu Kyjev je pre Barcelonu ako finále, v ktorom Katalánci hrajú o prežitie v Lige Majstrov. Počíta sa len víťazstvo, pretože v opačnom prípade môže mužstvo pochovať svoje sny o postupe do vyraďovacej fázy turnaja.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2021-10-31 11:08:50
Arselona
2021-10-31 11:25:09
No čo, aj AC Miláno bolo na vrchole a padlo na roky do priemeru, a cca po 7 rokoch sú opať veľmi dobrý :)