Dnešná lekárska prehliadka ukázala, že Sergio Agüero má srdcovú arytmiu. Médiá v tejto súvislosti pripomenuli, že útočník mal problémy so srdcom už v minulosti.

Sergio Agüero sa vo včerajšom zápase proti Deportivu Alavés objavil v základnej zostave, ale na ihrisku vydržal len do 41. minúty. Argentínec musel byť vystriedaný kvôli problémom s dýchaním a bolesti na hrudníku. Následne bol sanitkou prevezený do nemocnice, kde strávil noc a absolvoval odborné vyšetrenia. Rozhlasová stanica Cadena COPE informuje, že za hráčom následne smerovala jeho mama, brat a priateľka. Ráno opustili nemocnicu a médiám uviedli, že Agüero sa má dobre.

Vyšetrenia však ukázali, že Argentínec má srdcovú arytmiu. Futbalista tým pádom musí zostať pod dohľadom lekárov. Prípad je znepokojujúci, pretože Agüero mal problémy so srdcom aj v minulosti. Útočník v novembri 2017 omdlel počas polčasu zápasu proti Nigérii a musel byť prevezený do nemocnice. Sky Sports sa vtedy spojil s lekárom argentínskej reprezentácie Donatom Villanim, ktorý povedal, že Agüero "sa v dvoch prípadoch cítil zle a vzhľadom na svoju zdravotnú históriu musel absolvovať ďalšie vyšetrenia". Villani mal na mysli fakt, že Agüero vo veku 15 rokov podstúpil operáciu srdca.

Vyšetrenia po incidente z roku 2017 nenašli nič znepokojujúce a hráč vynechal len jeden ligový zápas proti Leicestru. Barcelona zatiaľ nezverejnila žiadnu správu o zdravotnom stave útočníka. Všetko bude závisieť od ďalších špecializovaných vyšetrení.

zdroj: Cadena COPE sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2021-10-31 16:20:00
Lazaret
2021-10-31 16:39:30
Klubovým lékářům sebrat roční platy...
Toto jsou věci, co má objevit prohlídka před přestupem....