Prezident FC Barcelona Joan Laporta sa pred zápasom proti Deportivu Alavés zúčastnil tlačovej konferencie, na ktorej predstavil nového dočasného trénera prvého tímu Sergiho Barjuana, vysvetlil dôvody prepustenia Ronalda Koemana a odpovedal na otázky prítomných novinárov. Prepis tejto mimoriadne zaujímavej tlačovej konferencie si môžete prečítať nižšie.

"Koemana sme prepustili po zápase proti Rayo. Rád by som sa k tomu trochu vyjadril. Som veľmi vďačný Koemanovi, pretože prevzal mužstvo v najťažšej chvíli. Je veľkou osobnosťou Barcelony a vždy na neho budeme pamätať. Získal Copa del Rey, ale nemohol zostať vzhľadom na výsledky, vo vedení sme zdieľali názor, že situácia je neudržateľná. Našou ambíciou je bojovať o trofeje. Nie je to jednoduché, ale sme v hre v La Lige aj v Lige Majstrov, je tu ešte Copa del Rey. Plne dôverujeme Sergimu, pokiaľ neprivedieme nového trénera. To, aké máme možnosti, si však necháme pre seba. Bez ďalšieho zdržiavania sa môžeme pustiť do otázok."

[Marc Brau, Barça TV] Aké sú ciele v súvislosti s príchodom nového trénera a ako vyzerá táto záležitosť z časového hľadiska?

"Zameriavame sa na krátkodobý a dlhodobý horizont. Máme Sergiho, ktorý je človekom z klubu a pozná systém. Bol súčasťou jedného z najlepším tímov v histórii Barcelony - Dream Teamu a chápe našu filozofiu. Sme plní nádeje a chceme pokračovať v sezóne. Urobili sme túto zásadnú zmenu, pretože Koeman nedosahoval výsledky. Filozofia je jasná, autentický herný štýl s loptou, ktorý nám zabezpečil množstvo úspechov. Sergi pozná tento tím do hĺbky a môže s ním pracovať. Želáme mu veľa úspechov. Športové riaditeľstvo pracuje na príchode nového trénera a náhlenie sa nie je nikdy dobrým poradcom. Aspoň pri takýchto rozhodnutiach."

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

16 komentáre
2021-10-31 19:29:10
Zaklad uspesnosti klubu je dobre vedenie. My s tymto klaunom to daleko nedotiahneme. Po Bartomeuovi sme bohuzial v dalsich zlych rukach.
2021-10-31 19:42:47
Úplně mimo realitu