Sergi Barjuan odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred zajtrajším zápasom proti Dynamu Kyjev. Tréner chce, aby si jeho hráči zápas užili.

[Barça TV] Ako vnímaš svoj prvý zápas Ligy majstrov ako tréner a čo povieš svojim hráčom pred týmto zápasom?

"Je pre mňa veľká česť, že môžem viesť Barcelonu v Lige Majstrov. Myslím si, že hráči sú pripravení hrať pod tlakom. Zajtrajší zápas je veľmi dôležitý, pretože ak vyhráme, budeme odkázaní len sami na seba. Hráči musia vybehnúť na ihrisko koncentrovaní, vytvárať si šance a využívať ich. Toto od nich očakávam."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Akú šancu hrať majú hráči, ktorí sa vracajú po zraneniach?

"Myslím si, že hrať môžu všetci hráči na zozname povolaných. Samozrejme, že tí, ktorí sa vracajú po zranení, nie sú ešte v správnom rytme a keďže je tento zápas pre klub veľmi dôležitý, musíme si byť istí, že základná zostava bude stopercentne pripravená."

[Damia López, RAC1] Ak vezmeme do úvahy situáciu v skupine, je zajtra vašou povinnosťou vyhrať?

"Povinnosťou Barcelony je vždy vyhrávať. Jediným východiskom z krízy sú víťazstvá. Zajtra máme fantastickú šancu, aby som urobili krok vpred. Je to náš cieľ, ktorý by nám dodal veľa sebavedomia."

[Santi Ovalle, Cadena SER] Máš už v hlave plán na zajtrajší zápas?

"Máme za sebou len niekoľko tréningov, ale najdôležitejší je, aby hráči zajtra hrali veľmi intenzívne, využívali svoje schopnosti. Vedia, ako veľmi je tento zápas dôležitý. Hráme najlepšie, keď sme pokojní a môžeme kontrolovať priebeh hry. Práve to hľadáme."

[Víctor Navarro, Cadena COPE] Čo cítiš pred týmto zápasom v Lige Majstrov? Ako vyzerá situácia Aguera?

"Ako som povedal, je pre mňa cťou, že môžem viesť Barcelonu v Lige Majstrov. Máme svoje problémy, ale som presvedčený, že hráči sú pripravení na túto výzvu. Včera som hovoril so Sergiom. Je pokojný a cíti sa dobre."

[Joan Domenech, El Periódico de Catalunya] Nedávno si povedal, že tím musí opäť získať radosť z hry. Ako sa to dá urobiť v tak ťažkom momente?

"Radosť z hry je súčasťou štýlu Barcelony. Tomuto klubu záleží na kontrole lopty, útočení, jednote v mužstve. Pracovali sme na tom pred zajtrajším zápasom, aby sa mužstvo cítilo dobre, pretože vtedy budeme cítiť radosť z hry. Tieto horšie momenty mužstvu nepomáhajú, ale najdôležitejšie je, aby boli hráči spokojní a optimistickí. Mám málo času, preto z nich chcem dostať čo najviac."

[Alex Pintarel] Ako dôležitý je návrat Ousmane Dembélého?

"Návrat každého hráča je motiváciou pre ostatných v podobe väčšej konkurencie, Navyše je to hráč, ktorý je pre toto mužstvo veľmi dôležitý a dokáže urobiť rozdiel. Jeho schopnosti musíme využiť adekvátnych spôsobom. Treba však pamätať na to, že Ousmane nehral veľmi dlho a nemôžeme riskovať."

[Albert Nadal, Ara] Prečo Philippe Coutinho v Barcelone nedokáže nájsť optimálnu formu? Myslíš si, že sa mu podarí dostať opäť do svojej najlepšej dispozície?

"Mojou úlohou je pomôcť mu. Hovoril som s Philippem. Aj na mňa na Camp Nou pískali. Najdôležitejšie je, aby nebol osamotený, celé mužstvo sa musí podporovať navzájom, vtedy sa bude aj on cítiť lepšie."

[Jordi Blanco, ESPN] Postrehol si, aby niektorí hráči prežívali tieto náročné momenty klubu horšie?

"Mal som málo času, ale snažil som sa porozprávať s každým hráčom v súkromí a zistiť, čo cíti. Žiadny z nich nevykazoval žiadne problémy. Niektorí hráči sú skúsenejší a pomáhajú svojim mladším spoluhráčom, berú tlak na seba. Samozrejme, nie je to jednoduché, keď sa mužstvu nedarí tak ako by sa malo. Ale tím je jednotný a pripravený dostať sa z krízy."

[Deportes Cuatro] Barcelonu si prevzal v náročnom období, pred sebou má dôležitú výzvu v Lige Majstrov. Toto asi nie sú najlepšie podmienky na prácu v tomto klube.

"Som presvedčený, že ak by ste sa to spýtali tisícky trénerov, každý z nich by chcel byť na mojom mieste. Chcem pomôcť tomuto tímu najlepšie ako viem a využiť svoje skúsenosti."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2021-11-01 16:37:21
Dufajme,ze hracov spravne namotivuje.
2021-11-01 17:35:11
Aka radost, prosim ta. Kedy sme ju naposledy mali? Treba ciny, Sergi!