Éric García sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zajtrajším zápasom proti Dynamu Kyjev. Stopér poukázal na to, že ide o nesmierne dôležité stretnutie.

[Barça TV] Ako dôležitý je zajtrajší zápas pre Barcelonu?

"Všetci veľmi dobre vieme, aké dôležité a ťažké toto stretnutie bude. Musíme ho vyhrať, by sme mohli naďalej počítať s postupom do vyraďovacej fázy Ligy Majstrov, ale súper nám nič neuľahčí. Musíme byť veľmi dobrí z fyzického aj psychického hľadiska na to, aby sme získali tri body."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Keď si podpisoval zmluvu s Barcelonou, možno si si nepomyslel, že táto sezóna bude vyzerať takto?

"Bol som na 100% presvedčený, že sa chcem vrátiť do Barcelony a v žiadnom prípade som si nemyslel, že to bolo zlé rozhodnutie. Máme silný tím a hoci výsledky nie sú také, aké by sme očakávali, pred nami je ešte veľká časť sezóny. Zajtrajší zápas je mimoriadne dôležitý, pretože ak získame tri body, opäť bude závisieť sami od seba. Samozrejme, že by som chcel hrať s Leom Messim, ale futbal je už raz taký. Mám radosť, že môžem hrať v tomto mužstve, ktoré je veľmi silné."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Čisté konto ste si udržali len v troch zo 14 zápasov. Môže to vysvetľovať slabé výkony v prvej časti sezóny?

"Je známe, že ak si udržíte čisté konto, šance na víťazstvo v zápase sa výrazne zvýšia, pretože vám stačí streliť jeden gól. Uvedomujeme si, že to musíme zlepšiť. Celé mužstvo musí pracovať v defenzíve a ofenzíve. Som presvedčený, že sa nám to podarí dosiahnuť."

[Josep Capel, Radio Nacional] Ako je pre vás dôležité, že sa do hry vracajú hráči ako Ansu Fati a Ousmane Dembélé?

"Samozrejme, že sú to veľmi dôležití hráči, podobne ako Frenkie de Jong a Ronald Araujo. Ansu a Ousmane sú schopní urobiť rozdiel v ofenzíve, sú vždy nebezpeční. Ich návrat je veľmi dobrou správou."

[Ferran Martínez, Mundo Deportivo] Ako si prežíval prvé mesiace v seniorskom tíme Barcelony?

"Na začiatku boli nejaké problémy a neistota, ale každým dňom sa cítim čoraz lepšie. Som šťastný a chcem hrať a pomáhať mužstvu."

[La Vanguardia] Ako mužstvo prežíva obdobie po prepustení Ronalda Koemana a v očakávaní na nového trénera? Medzitým hráte veľmi dôležitý zápas pod vedením Sergiho Barjuana.

"Keď sme sa dozvedeli o prepustení Ronalda Koemana, vedeli sme, že budeme pracovať so Sergim. Mám radosť, že je s nami. Snaží sa nám pomáhať ako len vie. Musíme myslieť len na vyhrávanie, pretože je to jediná vec, na ktorej záleží. Mali sme horšie výsledky, ale som presvedčený, že naša forma sa bude zlepšovať."

[Francesc Latorre, TV3] V akom psychickom stave sa mužstvo nachádza?

"Cítime sa dobre, ale zároveň vieme, sebavedomie prinášajú víťazstvá. Sme motivovaní, aby sme túto situáciu zmenili. Máme skvelú skupinu hráčov a vďaka Sergiho schopnostiam, ambícii a pomoci sa nám určite podarí dosiahnuť lepšie výsledky a dostať sa do dobrej formy."

[Gerard Romero] Ako prijímaš kritiku a vidíš sa v nasledujúcich rokoch v úlohe lídra defenzívy Barcelony?

"Som k sebe veľmi kritický. Viem, kedy som hral dobre a kedy nie. Uvedomujem si, čo musím zlepšiť, preto som pokojný. Pracujem, aby som bol lepší každým dňom. Čo sa týka druhej otázky, je jasné, že tu chcem hrať čo najdlhšie a pomôcť tímu. Milujem Barcelonu a chcem s ňou vyhrávať trofeje."

[Ángel Álvarez] V poslednom zápase proti Deportivu Alavés bolo vidieť, že súper mal menej protiútokov a predtým ste s tým mali problémy. Ako dôležitý je pre vás tento aspekt hry?

"Samozrejme, že je to veľmi dôležitá záležitosť, pretože ako Barcelona chceme mať loptu na svojich kopačkách a útočiť vysoko, preto sa musíme vyhýbať protiútokom. So Sergim pracujeme na tom, aby sme hrali plne koncentrovaní a hlúpo nestrácali lopty."

[Adria Regas, El 10 del Barca] Aký je rozdiel medzi Premier League a La Ligou z hľadiska tempa hry?

"Premier League je veľmi fyzická a v Barcelone sa snažíme predovšetkým kontrolovať hru tak, že si vymieňame prihrávky a hľadáme situácie."

[Marcelo Becker, TNT Brazil] Je zajtrajší zápas tým najdôležitejším v tvojej doterajšej kariére?

"Je zrejmé, že toto stretnutie je mimoriadne dôležité, ale v Barcelone je to normálne. Tu majú všetky zápasy svoju dôležitosť a v každom zápase je potrebné hrať o víťazstvo."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2021-11-01 18:01:20
Kedysi by sme Dynamu dali 5-6 kusov. Teraz sa uvidí, či na vine bol práve Koeman.