Tréner Dynama Kyjev Mircea Lucescu na tlačovej konferencii pred zápasom proti Barcelone vyhlásil, že Katalánci po výmene trénera nemôžu očakávať zázraky. Skúsený tréner zároveň uviedol, že Barcelone stále chýba Lionel Messi.

Barcelona pricestuje bez Piquého a Agüera

"Počul som, že Barcelona má nejaké absencie. Piqué nepricestuje, ale je tu Éric. Je to dobrý a mladší hráč, ktorý je budúcnosťou klubu. Nepríde ani Agüero, ale takmer nehral, takže jeho absencia nemôže predstavovať problém, najmä ak tu je Memphis, ktorý začal veľmi dobre a je hlavnou ofenzívnou devízou tímu. Neprítomnosť jedného či dvoch hráčov nemôže zmeniť herný plán. Je však jasné, že bez Messiho prežívajú ťažké obdobie. Nie je jednoduché zvrátiť túto situáciu. Barcelona ako mužstvo a klub naďalej pociťuje absenciu Messiho. Stratila silu z psychologického hľadiska. Mojim hráčom som pripomenul, že môj Šachťar porazil Barcelonu ešte s Messim na ihrisku. Vyhrali sme vďaka veľkému nasadeniu."

Barcelona prichádza s novým trénerom. Môže to byť motivácia navyše?

"Za tak krátky čas sa nedajú urobiť zázraky. Je jedno, aký tréner by teraz prišiel. Hrajú rovnakí hráči, bez zmien a Barcelona nedokázala poraziť Alavés. Sergi bol vymenovaný v priebehu hodiny."

Je Barcelona teraz ľahšie poraziteľná?

"Barcelona je Barcelona. Každý jej hráč má skvelé schopnosti. Žiadny z našich hráčov nie je takto oceňovaný. Máme však skvelých hráčov a uvidíme zajtra."

Ktoré mužstvo po Bayerne je v tejto skupine najsilnejšie?

"Dostali sme sa do veľmi ťažkej skupiny. Benfika dokázala, že v skupinovej fáze je konkurencieschopnejšia ako Barcelona, aj keď na našom ihrisku uhrala bezgólovú remízu a my sme hrali dobre a zaslúžili sme si vyhrať. Som presvedčený, že zajtra odohráme skvelý zápas. Musíme dať zo seba všetko, aby sme získali pozitívny výsledok."

zdroj: as.com sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

4 komentáre
2021-11-02 10:17:56
Boh s nami dnes.....aha, Leo je už v Paríži..
2021-11-02 10:27:18
Tohle bude strašnej prů.er