Marc-André ter Stegen po zápase proti Dynamu priznal, že tri získané body dodajú Barcelone väčší pokoj a katalánsky tím má v boji o postup do vyraďovacej fázy Ligy majstrov všetko vo svojich rukách.

S akým pocitom odtiaľto odchádzate?

"Bolo veľmi dôležité, že sme tento zápas vyhrali. Zaslúžili sme si to a našťastie sme vyhrali. Súper si vždy vytvorí nejaké šance, ale nebolo ich zas až tak veľa. Nebezpeční boli najmä z protiútokov a po akciách, ktoré nám nevyšli. Vo všeobecnosti si myslím, že sme odohrali dobrý zápas a som spokojný."

Prečo sú súperi tak nebezpeční pri tak malom počte akcií?

"Dnes sme boli v druhom polčase lepšie rozostavení a to pomohlo, pretože súperi boli v posledných zápasoch nebezpeční a strieľali nám góly z prvých príležitostí. Podarilo sa nám udržať si čisté konto a vďaka tomu sme spokojní."

Fati má však čuch na góly!

"Áno, ale naďalej musíme robiť isté korektúry, aby to mal ešte jednoduchšie a každý hral na svojom najlepšom mieste. Tento gól nám veľmi pomohol a mohli sme byť spokojnejší. Teraz máme v rukách to, čo sme chceli."

Je to psychologické víťazstvo?

"Sú to tri body a vždy pôjde práve o to, no vďaka víťazstvu máme pocit pokoja, pretože situácia nie je jednoduchá. Teraz sa musíme snažiť aj naďalej rozvíjať so všetkými mladými hráčmi a budeme sa sústrediť na zápas, ktorý sa koná cez víkend."

Ako ste vnímali situáciu s Agüerom?

"Najdôležitejšie je zdravie a teraz je prioritou to, aby sa vyliečil. Futbal je druhoradý problém. Dúfame, že sa čo najskôr zotaví a uvidíme ako to bude vyzerať. Želáme mu všetko najlepšie, ale najdôležitejšie je zdravie."

zdroj: Movistar
foto: Shutterstock

Diskusia

2 komentáre
2021-11-03 07:46:18
Vdaka za tohoto brankara!
2021-11-03 08:00:11
Další zápasy ukážou trend. Kéž by se vyprázdnila marodka a hráči se udrželi zdraví. Ale že by hra nějak oslnila to určitě ne.