Tréner FC Barcelona odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii po zápase proti Dynamu Kyjev.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Nebol to jednoduchý zápas, ale podarilo sa vám vyhrať. Si s jeho priebehom spokojný? Prečo si sa rozhodol nasadiť Gaviho na ľavé krídlo?

"Snažili sme sa hrať stredom, ale súper bol na to pripravený. Dynamo dokázalo využívať aktívny presing, preto sme museli v druhom polčase reagovať. Pokiaľ ide o Gaviho, Sergiño Dest mal zdravotné problémy, preto sme museli zmeniť plán. Hovorili sme s Gavim a vysvetlili sme mu naše očakávania. Chceli sme využiť jeho intenzitu. Samozrejme, že Gavi je iný typ futbalistu, ale museli sme prijať takéto rozhodnutie."

[Marta Ramón, RAC1] Po góle opadol z hráčov tlak. Aké dôležité je pre vás toto víťazstvo?

"Samozrejme, že to bol mimoriadne dôležitý zápas. V základnej zostave nastúpilo veľa odchovancov, ktorí si poradili. Museli sme zahrať zjednotení, pretože víťazstvo nám dávalo možnosť pozerať sa len na svoje výsledky. Bolo potrebné dostať sa do psychiky hráčov. Po zápase som im v šatni gratuloval k tomuto dôležitému víťazstvu na ťažkom teréne. Aj im sa uľavilo, veď teraz sme odkázaní už len sami na seba. Pridá nám to na sebavedomí."

[Adria Albets, Cadena SER] Keď počúvame, ako si pred zápasom motivoval hráčov, máme dojem, že tento zápas bol naozaj mimoriadne dôležitý.

"Áno, všetci si uvedomovali dôležitosť tohto zápasu. Vo vzduchu bolo cítiť tlak. Myslím si, že sme vyhrali vďaka tvrdej práci. Teraz nás čaká ďalší zápas, na ktorý sa musíme pripraviť. Takéto víťazstvo nám určite dodá sebavedomie."

[Helena Condis, Cadena COPE] Ako dôležitý je návrat Ansu Fatiho a čo pre mužstvo znamená strata Sergia Agüera?

"Sergio je pre nás veľmi dôležitý, takže sa chceme postarať o to, aby počas rehabilitácie pocítil našu podporu. Víťazstvo budeme oslavovať spoločne. Pokiaľ ide o Ansu, je to hráč, ktorý robí rozdiel. Dokáže strieľať góly, ale uvoľňuje aj ostatných hráčov, takých ako Memphis. Vďaka tomu je pre nás jednoduchšie rozohrávať akcie."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Bol tento zápas rovnako dôležitý aj pre teba ako trénera? Môže teraz mužstvo nabrať vietor do plachiet?

"Je zrejmé, že je pre mňa veľkou cťou viesť Barcelonu v takýchto zápasoch a preto som veľmi rád, že sme vyhrali. Hráči veľmi dobre chápu, kde sa nachádzajú. Najdôležitejšia je tvrdá práca a keď sa objavia výsledky ako tento, je potrebné ich využiť. Myslím si, že mužstvo sa dnes ukázalo v dobrom svetle, vďaka čomu sa hráči môžu cítiť istejšie."

[Raúl Fuentes, Marca] Aký dôležitý je pre teba návrat Ousmane Dembélého?

"Sami ste sa mohli presvedčiť, že dokáže urobiť rozdiel. Je veľmi rýchly a dobre hrá jeden na jedného, zároveň má skvelú hernú víziu. Veľmi chcel hrať v tomto zápase. Dôležité je, že hráči sa vracajú po zraneniach a chcú pomôcť mužstvu. Ousmane musí naďalej zbierať minúty a nabrať sebadôveru, pretože ho potrebujeme."

[Sport] Si dočasný tréner, ako to vnímaš?

"Pracujem tak, ako by to bol môj tím každý deň. Ak by som ukázal pochybnosti, hráči by mi neverili. Mojou úlohou je pomáhať tímu, aby sa zlepšoval. Nemôžem myslieť na to, či budem s mužstvom pracovať aj zajtra. Milujem tento klub a užívať si to, čo robím."

[Laura Bruges, TV3] Už ti v klube povedali, či budeš trénerom aj v zápase proti Celte Vigo?

"Pracujem zo dňa na deň. Dnes sme vyhrali, máme z toho radosť. Vedel som, že mužstvo preberám ako dočasný tréner. Neviem, či cez víkend povediem mužstvo proti Celte, alebo či sa vrátim do rezervy. Teraz som tu a zbieram cenné skúsenosti."

Ako hodnotíš dnešný zápas?

"Nebol to pre nás najľahší zápas, zastihol nás v ťažkom momente s mnohými zranenými hráčmi. Súper bol náročný, preto nás výhra teší o to viac. Verím, že hráči vďaka tejto výhre získajú sebavedomie a naša forma sa bude zlepšovať."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2021-11-03 07:12:30
Suhlas, za vcerajsok na nasich nemozem povedat nic zle.. Bojovnost, koncentracia na 100%,sli si za vyhrou a dosiahli ju zasluzene..
2021-11-03 10:36:41
Akože nič v zlom, Aguerovi prajem aby sa dal dokopy - ale ak mám povedať na férovku - podľa mňa bohužiaľ dohral.