Tréner FC Barcelona Sergi Barjuan odpovedal na otázky novinárov po zápase proti Celte Vigo, ktorý sa nakoniec skončil remízou 3:3. Dočasný tréner poukázal na to, že v kádri je zranených priveľa hráčov.

[Catalunya Radio] Ako môžeš vysvetliť to, čo sa stalo v druhom polčase?

"Nechcem zachádzať do hĺbky, ale musel som urobiť tri striedania kvôli zraneniam. To zmení taktickú schému a príkazy pre jednotlivých hráčov. Nie je to výhovorka, len konštatovanie, že aj táto situácia mala vplyv. V druhom polčase sme neboli schopní nebezpečne útočiť. Prvý polčas bol výborný, preto panuje obrovské sklamanie, že sa nám nakoniec nepodarilo na výjazde vyhrať. Musíme pozerať do budúcnosti a zlepšiť určité veci."

[Marta Ramón, RAC1] Bol to tvoj posledný zápas v úlohe dočasného trénera. Čo cítiš po tomto zápase a celkovo po období práce pri prvom tíme?

"Vo všeobecnosti som spokojný. Myslím si, že hráči pochopili všetko, čo som im chcel sprostredkovať. Je známe, že tieto dva ligové zápasy sa neskončili dobrými výsledkami, mali sme veľké problémy v kádri. Myslím si, že ak budú dostupní všetci hráči, tento tím bude naozaj veľmi silný."

[Adria Albets, Cadena SER] Po zranení Ansu si poslal Coutinha, aby sa rozcvičil, na zdalo sa, že ten sa veľmi nehrnul a nakoniec sa nedostal na ihrisko. Čo bolo príčinou tohto rozhodnutia?

"Nemyslel som vtedy na jeho správanie, nevenoval som tomu pozornosť. Počas tých desiatich dní práce s prvým tímom som sa snažil, aby so mnou mali všetci hráči dobrý vzťah. Dnes som jednoducho prijal takéto rozhodnutie, nič viac."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Frenkie de Jong po zápase povedal, že mužstvu v druhom polčase chýbal charakter, že nebolo nikoho, kto by prevzal zodpovednosť za hru. Čo si o tom myslíš?

"Keď sa pozriete na zostavu, tak zistíte, že za nás hrali deti. V momente, kedy sú na ihrisku aj skúsení hráči, vtedy je mužstvo silné. Chýbalo nám veľmi veľa týchto hráčov, preto to nie je jednoduchá situácia. Keď budú dostupní všetci hráči, vtedy bude káder určite lepší."

[Helena Condis, Cadena COPE] Zranených je už 11 hráčov, čo je príčinou? Je pravda, že Coutinho dnes odmietol nastúpiť do zápasu?

"Ako som povedal predtým, sústredil som sa na zápas a nevenoval som pozornosť rozcvičujúcim sa hráčom. Čo sa týka zranení, naša situácia je veľmi zvláštna. Neviem, aké sú dôvody, ale absencia toľkých hráčov je pre nás určite veľkým problémom."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2021-11-06 19:36:46
Coutinho v Barceloně skončil. Na začátku druhé půle měl nahradit zraněného Ansu Fatiho, ovšem jeho laxní a špatný přístup při rozcvičovaní se nelíbil trenérskému štábu, a proto zůstal celý zápas na lavičce. Kapitola Brazilce je v Barceloně u konce. Klub se ho bude pokoušet zbavit už před začátkem ledna.
@Alfremartinezz
2021-11-06 19:41:17
Vymenit kompletne lekarsky tim alebo ja uz neviem.