Xavi Hernández oficiálne nastúpil do práce. O 11:00 sa začal prvý tréning Blaugranas pod vedením nového trénera. Médiá v každom prípade informujú, že Xavi už prijal prvé rozhodnutia týkajúce sa ostro kritizovaného zdravotníckeho oddelenia. Nový tréner zároveň chce zaviesť nové pravidlá v šatni a vyžaduje intenzívnejšie a dlhšie tréningy. Nevyhnutné sú okamžité riešenia.

Katalánske denníky uvádzajú, že Xavi chce odstrániť niektoré zlozvyky. Záleží mu na tom, aby sa hráči neobmedzovali len na príchod do Ciutat Esportiva a 90-minútový tréning, ale aby svoju prácu doplnili o ďalšie súvisiace aktivity a taktickú analýzu. Dnešný deň začal spoločnými raňajkami, vďaka ktorým bude jednoduchšie kontrolovať stravovacie návyky v prípade hráčov. Tréner chce okrem toho zvýšiť intenzitu cvičení, aby minimalizoval riziko zranení a zároveň odporúča každého hráčovi individuálne cvičenia, ktoré ešte viac vycibria prednosti hráčov. Okrem toho trvá na tom, aby hráči obedovali v klube.

Takéto pravidlá nie sú výnimočné, pretože rovnaká disciplína panovala v klube už za čias Pepa Guardiolu, Tita Vilanovu či v prvom roku pôsobenia Luisa Enriqueho. Neskôr sa však tréneri od takýchto striktných pravidiel odklonili. Teraz je v každom prípade vhodný čas k návratu k pravidlám, ktoré umožňujú mať väčšiu kontrolu nad životom hráčov. Tí budú mať okrem iného zakázané objaviť sa v noci na verejnosti či cestovania v nevhodný čas.

Zároveň došlo k prvému prepúšťaniu. S klubom sa po 17 rokoch rozlúčil Juanjo Brau, ktorý pôsobil ako šéf fyzioterapeutov. Odišiel aj Albert Roca, tréner kondičnej prípravy v prvom tíme. Prepustený bol zároveň analytik Jordi Melero. Naopak, klub posilnili Ivan Torres a Carlos Nogueira. Jaume Minull sa vrátil z futsalovej sekcie do tej futbalovej. Madridský denník AS zároveň informuje, že Jordi Cruyff má v trénerskom štábe plniť dôležitejšiu funkciu a pracovať spoločne s Xavim.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2021-11-09 13:20:09
Tak Xavi - vamos - vycisti ten chliev !!
Drzim palce!
2021-11-09 13:26:57
Paráda, klukům to sice zpočátku nebude vonět, ale až uvidí, že to nese úspěch, budou spokojení. Jsem zvědav, jak se s tím vypořádají staří pardálové. Nyní má šanci i Umtiti ukázat, zda na to v Barce ještě má.