Barcelona sa v prvom zápase proti vedením Xaviho Hernándeza predstaví v derby Barcelony proti Espanyolu. Najväčší problém pre Xaviho predstavuje množstvo zranených hráčov, najmä v útoku. V súčasnosti má Xavi k dispozícii len troch útočníkov.

Katalánsky denník Sport tvrdí, že tréner Barcelony by mal staviť na rozostavenie  4-3-3, ktoré mu dobre slúžilo počas pôsobenia v Katare. V ofenzíve by sme mohli teoreticky vidieť Depaya, Demira a Luuka de Jonga. Posledný menovaný však nie je hráč, ktorý sa nachádza v plánoch Xaviho. Z tohto dôvodu je možné, že na hrote útoku sa predstaví Depay a po stranách budú hrať dvaja rýchli krídelníci. Jedným z nich môže byť Demir a tým druhým Gavi alebo Dest. Na svoje prvé tréning si Xavi povolal aj viacerých hráčov rezervy a medzi nimi vynikajú krídelníci Jutglà, Ilias Akhomach a Abde. V prvom tíme doteraz debutoval len posledný menovaný.

Otázkou teda je, či Xavi radšej využije hráčov prvého tímu, pričom je jasné, že nebudú hrať na svojej primárnej pozícii, alebo vsadí na mladíkov z rezervy. Určite mu však bude záležať na hernom prejave mužstva, čo avizoval už počas svojej prezentácie: "V Barcelone záleží len na víťazstvách. Sme názoru, že najlepším spôsobom ako vyhrávať, je hrať dobre. Chceme hrať ľúbivý futbal, ofenzívny, bez špekulovania, otvárať ihrisko, dominovať prostredníctvom držania lopty a hľadať si voľný priestor."

Za zmienku stojí, že Xavimu by na derby Barcelony mali byť k dispozícii viacerí hráči, ktorí sa vrátia po zranení. Zelenú od lekárov by mohli dostať Neto, Dest, García, Piqué, Nico, Pedri a Sergi Roberto. Určite nebudú hrať Dembélé, Ansu, Agüero a Braithwaite. Z tejto štvorice by sa mal najrýchlejšie zotaviť Dembélé, ktorý si 4. novembra natiahol sval na ľavej nohe.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2021-11-14 13:48:17
Bude zajímavý, jak to Xavi poskládá, když chybí hrotový útočník, tedy krom Luuka.
2021-11-14 14:30:38
Eto Villa Ronaldinho... berieme aj ich z dôchodku rýchlo