Hlavným trénerom FC Barcelona sa stal Xavi Hernández. Katalánsky denník Sport pri tejto príležitosti zostavil zoznam 10 hlavných dôvodov, prečo veriť v to, že Barcelona bude pod vedením nového trénera úspešná. Kľúčom môže byť DNA Barcelony, využívanie ideí Johanna Cruyffa či konkrétny plán a osobnosť legendárneho stredopoliara Blaugranas.

Vhodný moment

Keď vám zavolá Barcelona, je ťažké povedať nie. Aj v súčasnej situácii, ktorá je v Barcelone veľmi zlá. Ale predsa len, je to klub vášho života. Odpoveď tak môže byť len pozitívna. Podobné to bolo aj v prípade príchodu Ronalda Koemana. Nebolo však lepšou voľbou počkať do konca sezóny a začať svoje pôsobenie v klube v júni, kedy by bol počas leta priestor na správne plánovanie, prevetranie šatne a poriadne zorganizovanú predsezónu? Samozrejme, že áno, ale Barcelona potrebuje Xaviho už teraz. Legendárny záložník zvažoval svoj návrat na Camp Nou už veľmi dlho a teraz nastal ten vhodný čas. Verí svojim schopnostiam, je pripravený čeliť náročnej výzve a dosiahnuť úspech.

Budúcnosť

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

3 komentáre
2021-11-19 16:24:36
Ja viem na toto napísať prečo tie dôvody sú práve mínusom a ďalších 10 negatív spojených s jeho nástupom, uvidíme v sobotu, ale ja sa veľmi bojím, že to dopadne ako Pirlo a Lampard
2021-11-19 18:41:59
Zevraj takýto herný štýl je už starý a nefunkčný.