Xavi Hernández sa vyjadril k včerajšiemu zápasu proti Espanyolu aj v rozhovore pre klubovú televíziu BarçaTV. Tréner je spokojný s prístupom tímu, no pripustil, že je čo zlepšovať.

Trpel si v tomto zápase veľa?

"Samozrejme. Myslím si, že v koncovke trpeli všetci culés, súper nás veľmi pritlačil. Espanyol dominoval v posledných 10-15 minútach, je to veľmi dobrý tím a má možnosti, ako ublížiť. Pred koncom sme mali aj trochu šťastia. Myslím si, že sme si však zaslúžili vyhrať, dominovali sme, lepšie sme útočili. Samozrejme, že len začíname, musíme lepšie pochopiť, kedy útočiť stredom a kedy po krídlach. Je veľa vecí, ktoré je potrebné zlepšiť, ale keď vyhrávate, je to jednoduchšie."

Videl si dnes aspoň časť toho, čo si chcel implementovať počas toho týždňa, čo si pracoval s tímom?

"Najviac sa mi páčil prístup, nasadenie, dali sme zo seba všetko, aby sme vyhrali. Stálo nás to veľa. Musíme sa zlepšiť a pochopiť, kedy je vhodný moment na danú prihrávku. Tieto tri body sú pre nás kľúčové, aj pre našu sebadôveru, vieru, že môžeme hrať po svojom."

V mužstve je veľa zranených hráčov, ale ako hodnotíš fakt, že dnes hralo až 5 hráčov, ktorí mali menej ako 22 rokov, medzi nimi aj Ilias, ktorý doteraz nastúpil len v priateľskom zápase?

"Týchto hráčov poznáme, Ilias a Abde odohrali výborný zápas. Dodali nám hĺbku v hre, súboje jeden na jedného. Abde vyhral 3-4 z nich a to od krídelníkov chceme. Skúšal to aj Ilias, sú to talentovaní hráči. Chcel by som vyzdvihnúť aj správanie fanúšikov, zmenia veľa. Fanúšikovia nám veľmi pomohli získať tieto tri body."

Ako dôležité je začať víťazne, najmä v zápase s takým súperom ako Espanyol?

"Je to veľmi dôležité. V posledných minútach sme trpeli, ale zaslúžili sme si vyhrať. Ambície, rytmus aj prístup do skvelý."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2021-11-21 10:06:02
Obraz hry sa zlepšil. Bol to návrat ku starej guardiolovskej Barcelone. Ale treba povedať, že Xavi mal aj poriadne šťastie: 1. sporná penalta. 2. dve tyčky Espanyolu. 3. jedna tesná hlavička Espanyolu vedľa. Tento zápas mohol skončiť kľudne aj remízou alebo pri smole aj prehrou Barcelony.
Ale je dobre, že na Xaviho strane je Fortuna (Niké)- bohyňa víťazstva. Môžeme to brať ako dobré znamenie.
2021-11-21 10:38:53
Mi se zapás líbil.. hlavně první polocas a asi okolo 70-80min jsem usl takže tak?

Až začneme dávat šance tak to bude o něčem jiném.. asi to fakt bude chtít nějakého hrotaka…