Tréner španielskej reprezentácie do 21 rokov Luis de la Fuente bol hosťom programu "El Larguero" na rádiu Cadena SER, v ktorom porozprával okrem iného aj o talentovaných mladých hráčoch FC Barcelona.

Éric García

"V Barcelone sa mu darí a darilo sa mu aj v City... Má v sebe niečo iné, jeho moment príde. Možno nie je tak silný ako iní stopéri, ale má iné prednosti. Závisí to od toho, čo chcete. Ak chcete, aby obranca vyhrával vzdušné súboje, tak získanie Érica je chybou. Ak chcete vyvážanie lopty, predvídanie pohybu, tak to nie je chyba. Z pohľadu zrelosti je pred inými hráčmi, je výnimočný. Veľmi rýchlo stúpa v rebríčku."

Nico González

"Zaskočil nás všetkých. Bolo vidieť, že išiel krok po kroku a veľmi sa rozvinul. Niektorých futbalistov sa dotkol čarovný prútik. Nico je všestranný, robí len málo chýb, môže hrať ako šestka či osmička. Má to, čo majú iní dobrí hráči. Je vidieť, že od iných sa líši. Je možné všimnúť si istú únavu, ale hráč, ktorý vo veku 17 rokov odohrá 50 zápasov, má veľký dar."

Mladé talenty

"Ukazujú sa nielen v Barcelone, ale aj v iných kluboch, no musíte im dať šancu. Často sa stávalo, že mladí hráči museli odísť. Je potrebné staviť na konkrétnu ideu. Ak je tréner presvedčený, že jeho hráči sú dobrí, tak ich nasadzuje. Luis Enrique stavil na odchovancov, sleduje klubové akadémie."

zdroj: Cadena SER
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.