Katalánsky denník Sport informuje, že Barcelona nastúpi na zápas proti Benfike v zostave aj so Sergim Robertom. Odchovanec Barcelony môže nahradiť Oscara Minguezu, ktorý v stretnutí proti Espanyolu podal zlý výkon. Na pravom krídle by mohol hrať Gavi alebo Sergiño Dest, ktorý by sa mal vrátiť po zranení.

Sport tvrdí, že Sergi Roberto patrí medzi kľúčových hráčov Xaviho Hernándeza. Tréner ho bude mať plne k dispozícii na dôležitý zápas proti Benfike Lisabon. Xavi nechcel záložníka priveľmi zaťažovať v zápase proti Espanyolu, aby ho mal možnosť poslať do hry proti Benfike.

V zápase proti Espanyolu sa mohol Xavi spoľahnúť na Oscara Minguezu, ale ten sa mu na pravej strane obrany za dôveru neodvďačil. Bývalý tréner Al-Sadd chce proti Benfike využiť služby Sergiho Roberta, ktorý je už zdravotne v poriadku a od lekárov dostal zelenú. Na derby bol povolaný, ale zatiaľ nehral, pretože ho tréner šetril na dôležitejší súboj proti Portugalčanom.

Sergi Roberto by mal nastúpiť proti Benfike v základnej zostave na pravej strane defenzívy. Ale môže hrať aj na oveľa ofenzívnejšej pozícii. Všetko závisí od Desta, či sa stihne na súboj proti Benfike zotaviť a pripraviť. Američan sa vrátil k tréningu s tímom len v nedeľu.

V tejto chvíli je najpravdepodobnejšie, že Sergi Roberto bude hrať ako pravý obranca, aby využil schopnosť vyvážania lopty a zmysel pre taktickú disciplínu, zatiaľ čo na krídle by mohol hrať Gavi, prípadne Dest. Ak by Gavi zahral na pravom krídle, ľavú stranu ofenzívy by mohol pokryť Philippe Coutinho.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

14 komentáre
2021-11-22 11:13:05
Už sa tešíme, o to vačšia šanca zaistiť si účasť v Európskej lige
2021-11-22 11:28:19
Mne by viac prekážal Coutinho, ako Roberto.