Jordi Alba absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom proti Benfike. Ľavý bek zdôraznil, že je veľmi spokojný s príchodom Xaviho a poukázal na to, že zajtrajší zápas bude ako finále.

[David Puig, Barça TV] Zajtra vás čaká prvé finále v sezóne. Ako sa cítite a aké by bola teba mohli byť kľúčové aspekty tohto zápasu?

"Derby nám dodalo sebavedomie, myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať. Je pravda, že sme 15-20 minút priveľmi trpeli, ale dojmy sú veľmi dobré. Odchádzali sme veľmi motivovaní, hrali sme vysoký presing. Zajtra nás čaká finále a ako vždy sa pokúsime vyhrať. V prvom zápase proti Benfike sme mali veľa gólových príležitostí, ale nevyužili sme ich. Inkasovali sme góly, keď si súper vymieňal pozície a útočil na brejky. Musíme to mať na pamäti. Vieme, že to bude ťažké, ale musíme využiť to, že hráme doma."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Aké sú tvoje vzťahy s Xavim? Ako by si opísal zmenu zo spoluhráča na trénera?

"Veľmi ho rešpektujem, bolo to tak aj keď bol hráčom. Fakt, že je našim trénerom, je ohromná motivácia. Určite nám veľmi pomôže. Všetci máme veľkú radosť, pomôže nám rozvíjať sa. Už teraz je vidieť, že sa niečo zmenilo."

[Marta Ramon, RAC1] Berúc do úvahy vašu situáciu v La Lige a v Lige Majstrov, malo by podľa teba prísť k výmene trénera skôr?

"Nie. Koeman pracoval veľmi dobre, s ním sme vyhrali Copa del Rey, v ktorú nikto neveril. Každý tréner má svoj štýl, ja som mu veľmi vďačný, mužstvo tiež. Teraz máme nového trénera, rozhodol o tom prezident. Mám radosť z príchodu Xaviho, povedal som mu, že raz sem musel prísť. Pozná klub a určite nám pomôže."

[Adria Albets, Cadena SER] Xavi vždy hovorí, že je otravný, že s vami veľa rozpráva individuálne a vysvetľuje veľa vecí. Naozaj to takto vidíte? Je napríklad ako Luis Enrique?

"Xaviho ako trénera poznám týždeň. Futbal prežíval vždy veľmi intenzívne. Veľkú pozornosť venuje rozhovorom aj s hráčmi, ktorí nehrajú často, čo je podľa mňa dôležité. Myslím si, že chcel poznať názor a pocity všetkých. Je to dobré, vďaka tomu sme si uverili. Videli sme to v sobotu. Zápas proti Espanyolu bol veľmi dobrý. Musíme sa naďalej zlepšovať, pred nami je dlhá cesta, ale pocity sú dobré."

[German García, Radio Nacional] Xavi povedal, že zajtra si nevie prestaviť prehru. Uvedomujete si v šatni, že zajtra je v hre veľká časť sezóny?

"Áno, samozrejme. Pred 2-3 kolami bolo všetko čierne a teraz závisíme od seba, aby sme postúpili zo skupiny. Pokúsime sa do dokázať. Ukážeme, že dokážeme postúpiť. Vieme, čo musíme urobiť a čo chce tréner. Fanúšikovia budú pre nás veľmi dôležití, je to tak od začiatku sezóny. Pokúsime sa zahrať čo najlepšie."

[Helena Condis, Cadena COPE] Ako sa po príchode Xaviho zmenila nálada v šatni? Ako ste zareagovali na zavedenie pravidiel?

"V tíme je to normálne, zaviedol pravidlá. Každý je zodpovedný za to, čo robí. Zásady nám určite pomôžu a budeme jednotnejší. S príchodom Xaviho sme spokojní. Ľudia, ktorí ho už poznali, sú ešte šťastnejší. Vieme, že miluje klub, je symbolom Barcelony. Dodá nám to motiváciu."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Prvý zápas proti Benfike patril medzi najhoršie v sezóne. Dodá vám to dodatočnú motiváciu dokázať, že to bola náhoda a že vy ste lepší?

"Musíme to zajtra dokázať. Môžem veľa hovoriť, ale neslúži to ničomu. Myslím si však, že v prvom zápase sme si zaslúžili streliť gól, no nepodarilo sa nám to. Nehrali sme až tak zle, aby sme prehrali 0:3. Teraz nás čaká iný zápas, závisíme od seba a musíme to dokázať."

[Ivan San Antonio, Sport] Cítiš sa dobre, keď občas hráš ako ľavé krídlo a vysúvaš sa vyššie do útoku?

"Nič sa tým nemení, je jasné, že rád útočím. Vieme však, ako to je. V zápase proti Espanyolu som urobil veľa vecí dobre. Pozícia závisí od konkrétnej situácie, môže sa stať, že daný hráč zabehne do stredu a ja budem môcť ísť vyššie. Závisí to od situácie, od výsledku a priebehu zápasu. Súper hrá niekedy na piatich obrancov a je pre nás veľmi ťažké útočiť. Cítim sa dobre v útoku aj v obrane."

[Gemma Soler, ESPN] Objavili sa informácie o tom, že Kun Agüero ukončí kariéru. Xavi to neskôr poprel a Argentínec zverejnil optimistickú správu na sociálnych sieťach. Hovoril si s ním? Ako sa cíti?

"Určite to nie je ľahké. Je však motivovaný a optimistický. On zlepšuje náladu nám, nie my jemu. Je to jeho vec, on bude musieť prehovoriť o svojej situácii. Podporujem ho."

[Alex Pintanel, Gol] Do akej miery sa zmeny zavedené Xavim a lepšia nálada v tíme premietli do zmien v hre?

"Je dôležité odpojiť sa trochu od futbalu. Hry a zábava na tréningu sú potrebné. Dobre sa bavíme, ale cvičenia sú aj náročné. Som spokojný s prácou trénera a jeho štábu. Taktiež nechcem brať zásluhy predchádzajúcim pracovníkom. Aj hráči nesú vinu za predchádzajúce výsledky, nielen tréner, takže prepustenie trénera je aj naša vina."

[Jordi Grau, TV3] Trápi ťa zajtrajší zápas rovnako ako keby to bolo finále?

"Áno, je to finále. Snažíme sa byť optimistickí. Náš prístup je dobrý, myslíme pozitívne. Iný scenár do úvahy neberieme. V tejto sezóne sa nám nedarí tak ako by sme chceli a fanúšikovia nás podporujú. Takýto doping som už dávno nevidel. To nás motivuje a dodáva nám sebadôveru."

[Guillem Balagué, CBS] Si súčasťou skupiny veteránov, ak vás tak môžem nazvať...

"Veteránov, nedotknuteľných... (smiech)"

O čo vás Xavi žiadal?

"O to isté, o čo aj ostatných hráčov. Chce, aby sme zo seba dávali maximum. Individuálne záležitosti nebudem prezrádzať. Práca s Xavim je pre mňa dodatočnou motiváciou. Urobíme všetko, aby bol na nás hrdý. Urobíme to, o čo nás požiada."

[Joan Poqui, Mundo Deportivo] Akú Benfiku zajtra očakávaš?

"Viac menej takú ako v prvom zápase. Je to mužstvo, ktoré hrá dobre na kontry, ale tiež má veľkú kvalitu. Má dobrých hráčov a vie, o čo hrá. Určite to bude ťažký zápas."

[Marcelo Bechler, Esporte Interativo] Xavi povedal, že nikdy predtým nevidel taký Camp Nou ako teraz v sobotu. Vnímaš to rovnako? Fanúšikovia teraz bojujú s vami?

"Bol to prvý Xaviho zápas, fanúšikovia boli motivovaní. Ja by som vyzdvihol ich správanie počas celej sezóny. Videl som to aj z druhej strany, hral som na Camp Nou v drese Valencie. Súperi to majú kvôli tomu ťažšie. Fanúšikovia komplikujú súperom život. V tejto sezóne nehráme veľmi dobre a napriek tomu nás podporujú. Sme im za to vďační, snáď to bude takto ďalej. Musíme vyhrať pre seba aj pre fanúšikov."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2021-11-23 08:38:39
Verim,ze to dokazu vyhrat a bude to obrovska motivacia do dalsich zapasov.
2021-11-23 09:59:43
No áno, je načase zvrátiť šťastenu v náš prospech. V LM sa ondialo čo mohlo, hádam sme si vybrali všetku smolu na sezónu dopredu :-)