Vyzerá to tak, že Barcelona sa pod vedením Xaviho Hernándeza zlepšila po hernej stránke, ale mužstvo naďalej nevie pretaviť svoje ofenzívne snaženie v gól.

Barcelone sa vo včerajšom zápase Ligy Majstrov proti Benfike podarilo vytvoriť množstvo streleckých príležitostí, ale hráči Blaugranas nedokázali ani jednu z nich využiť. Zápas sa napokon skončil bez gólov. To znamená, že Barcelona v tejto sezóne Ligy Majstrov zaznamenala len dva góly v piatich zápasov. Čo sa týka streleckých štatistík v La Lige - Barcelona je v priebežnom hodnotení na 7. mieste, odohrala 13 zápasov a zaznamenala len 20 gólov.

Slabé výkony Depaya

Memphis Depay je najlepším strelcom mužstva, strelil sedem gólov, ale z toho až tri padli z pokutových kopov. V Barcelone je cítiť, že Depay má problémy s efektivitou a nedarí sa mu potiahnuť mužstvo najmä v dôležitých zápasoch. Ansu Fati je bohužiaľ zranený, no v štyroch zápasoch strelil štyri góly.

Stredopoliari bez gólov

Sergio Agüero, Martín Braithwaite a Luuk de Jong strelili v tejto sezóne dovedna štyri góly, pričom prví dvaja menovaní útočníci vynechali drvivú časť tejto sezóny kvôli zraneniam. V kádri Barcelony je v súčasnosti až 14 hráčov, ktorí sa nedokázali v doterajšom priebehu ročníka zapísať na streleckú listinu vrátane Frenkieho de Jonga, Gaviho či Nica Gonzáleza, pritom ide o hráčov, ktorí hrávajú v základe.

Záložníkom sa nedarí strieľať góly a Barcelonu by to v európskych pohároch mohlo nepríjemne dobehnúť, pretože sa jej nemusí podariť postúpiť do osemfinále Ligy Majstrov.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.