Federico Pena, agent Viniciusa Juniora, v programe 'Que T‘Hi Jugues' prezradil, prečo Vinicius nakoniec podpísal zmluvu s Realom Madrid, keď bolo všetko dohodnuté s Barcelonou.

"Zarobili sme viac na provízii a hráč by nebol v tieni Neymara, ktorý bol v tom čase v tieni Messiho," vysvetlil Pena. "S Viniciusom v Madride sme mali možnosť ovládnuť dvojicu najväčších klubov na svete," povedal.

Dohoda Viniciusa s Barcelonou bola prakticky uzatvorená ešte v roku 2017, čo potvrdil aj Andre Cury ako bývalý skaut Barcelony. Vtedy sa na scéne objavil Real Madrid a podarilo sa mu presvedčiť agenta Viniciusa, aby presvedčil hráča k transferu k Los Blancos, kde by mal väčšiu šancu presadiť sa, nakoľko v tom čase z klubu odišiel Cristiano Ronaldo.

Pena zároveň vysvetlil ako sa mu podarilo Viniciusa presvedčiť, aby odmietol Barcelonu a prestúpil do Realu Madrid: "Je mesto Barcelona krajšie ako Madrid? Áno, oveľa, ale hráč s tým nemôže urobiť nič, z domu cestuje do svojho klubu. Vinicius je výnimočný a správali by sa k nemu rovnako v Barcelone aj v Madride," povedal.

"V Madride mal však reálnejšiu a konkrétnejšiu možnosť byť skôr vplyvnejší a lámať rekordy. Mohol by mať väčšiu povesť v Barcelone či v Madride? Možno, ale tento rozdiel by bol minimálny," dodal.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

4 komentáre
2021-11-26 10:49:00
V skratke, išiel po peniazoch
2021-11-26 11:27:14
@LUC4S: Preto má jeden z najnižších platov v madridskom klube :D