Tréner Barcelony Xavi Hernández bol informovaný o tom, že Pedriho v tomto kalendárnom roku už nebude mať k dispozícii. Záložník sa do zápasového kolotoča vráti najskôr v roku 2022.

Šanca, že sa Pedri vráti k tréningu s mužstvom ešte tohto roku, je naozaj mizivá. Je tak jasné, že na zápas bude povolaný až v priebehu januára. Takéto rozhodnutie prijalo lekárske oddelenie katalánskeho klubu po dôkladnom zvážení vývoja zranenia kvadricepsu. V klube sa vynárajú otázky, či za tento stav môže prehnaná záťaž v prípade mladíka, veď počas uplynulej sezóny odohral množstvo zápasov a neoddýchol si ani počas leta, pretože so Španielskom vycestoval na Majstrovstvá Európy a neskôr aj na Olympiádu do Tokia.

V Barcelone začína byť čoraz bežnejšie, že sa jej hráčom obnovujú zranenia. Videli sme to predovšetkým v prípade Ousmane Dembélého a v tejto sezóne v prípade Pedriho. Prípad záložníka je alarmujúci, nakoľko už v uplynulej sezóne sa hovorilo o tom, že vzhľadom na svoj vek hrá priveľa. Je mladý a ešte stále sa vyvíja. To však Barcelone nebránilo v tom, aby ho využívala takmer v každom zápase a následne odohral dvojicu veľkých turnajoch v drese reprezentácie Španielska.

Rok bez odpočinku

Pedri odohral počas jedného roka 71 zápasov za Barcelonu a reprezentáciu a pred začiatkom nového ročníka mal len veľmi krátku prestávku. Dva týždne voľna jeho telu zjavne nestačili. Následne sa zranil v zápase proti Bayernu Mníchov. Išlo o svalové zranenie kvadricepsu. Klub to v každom prípade podcenil, pretože mladíkovi umožnil hrať už proti Benfike. Lekári dali Pedrimu zelenú , išlo však o chybné rozhodnutie, pretože sa mu obnovilo zranenie.

Pedri sa tak musel zo zranenia zotaviť opäť, no v priebehu rekonvalescencie opäť cítil, že to nie je dobré. Lekári nakoniec rozhodli, že k tréningu sa nevráti až do momentu, kedy sa mu zranenie úplne nezotaví. Pôvodne mal mužstvu chýba približne 6 týždňov, no nakoniec si nezahrá do konca kalendárneho roka. V tejto sezóne je takmer sústavne zranený, veď odohral len 4 zápasy. Katalánci to s ním prehnali, teraz za to platia vysokú cenu.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

5 komentáre
2021-11-26 12:26:48
Chybu spravil aj Pedri ktorý vdaka neskusenosti a euforii ktorú mal po tak raketovom vzostupe vo svojej kariere. Aj to že sa skoro o týžden vrátil skôr do treningoveho procesu po olympiade.

Tieto veci by mali mať pod palcom špecialisti ktorý by mali mať velké slovo v postupoch pri rekonvalescenciach či návratmi do treningového režimu a zápasov.
2021-11-26 12:36:42
To byla strašná hloupost s Pedrim. Když už toho musel odehrát tolik, tak měl dostat 3 týdny volna. Dostal 2 a ještě se vrátil dříve a tělo řeklo dost. Naštěstí mi přijde, že Nico a Gavi jsou v ještě lepší formě. Borec si pořádně oddechne a bude zase dobře.