Vedenie FC Barcelona dnes rozhodlo, že referendum týkajúce sa financovania Espai Barça sa bude konať 19. decembra distančnou formou.

Vedenie klubu zatiaľ dostalo povolenie od socios compromisarios na rokovania o úvere vo výške 1,5 miliardy eur. V decembri budú môcť všetci socios schváliť alebo zamietnuť konkrétny projekt financovania a ich rozhodnutie bude záväzné.

Dištančné hlasovanie sa uskutoční po prvýkrát v histórii klubu. Je naplánované od 9:00 do 21:00 a uskutoční sa prostredníctvom oficiálnej webovej stránky FC Barcelona. Klub garantuje socios, ktorí majú problémy s používaním moderných technológií alebo nedisponujú zodpovedajúcim vybavením, že pre nich pripraví priestor na Camp Nou, kde sa budú môcť zúčastniť hlasovania a konzultácie priamo na mieste.

Na to, aby ste sa ako socio mohli zúčastniť hlasovania, musíte byť plnoletý, musíte byť socio aspoň jeden rok, byť zaradený do aktuálneho zoznamu socios, ktorí môžu hlasovať, nemôžete byť práceneschopní a zároveň nemôžete mať pozastavený status socio. Tieto kritériá spĺňa 110 159 ľudí. Od 3. do 7. decembra bude možné nahliadnuť do zoznamu voličov na webovej stránke alebo v kanceláriách klubu. Od zajtra si na Camp Nou budete môcť pozrieť detaily financovania, detaily projektu a samotného hlasovania. Okrem toho bude Barça pravidelne posielať socios vyhlásenia s potrebnými informáciami. Zriadený bol aj špeciálny kontaktný e-mail, prostredníctvom ktorého sa môžete pýtať na čokoľvek, čo sa týka projektu.

Otázka v referende bude znieť nasledovne: "Schvaľuje pán/pani rozhodnutie zhromaždenia socios compromisarios, ktoré poverilo vedenie podniknúť potrebné kroky na získanie finančných prostriedkov pre projekt Espai Barça v sume neprekračujúcej 1,5 miliardy eur?"

zdroj: fcbarcelona.com
foto: Shutterstock

Diskusia

2 komentáre
2021-11-26 20:33:44
Áno, schvaľujem ??
2021-11-26 22:02:39
Referendum o Superlige nebude? Neviem, či by sme mali brnkať na nervy UEFA, keď budeme hrať tento(a možno aj budúci rok) EL, ako európsky priemer)