Barcelona sa dohodla s bývalým trénerom Ronaldom Koemanom na podmienkach rozviazania zmluvy. Holanďan na trénerskej lavičke Blaugranas skončil koncom októbra.

Mužstvo pod jeho vedením v poslednom čase nepodávalo dobré výkony a situácia sa natoľko zhoršila, že tréner už nebol schopný udržať si svoju pozíciu. Bodkou za jeho pôsobením na Camp Nou bola prehra 1:0 na pôde Raya Vallecano. Prezident FC Barcelony ho po tomto zápase odvolal z funkcie trénera prvého tímu.

Následne sa na jednej strane začalo riešiť to, kto nahradí Holanďana ako trénera Blaugranas a na druhej strane muselo vedenie klubu dosiahnuť dohodu s Koemanom ohľadom výšky odstupného. Tréner mal od Barcelony nárok na 12 miliónov eur, no médiá informujú, že nakoniec si od klubu nechá vyplatiť rovných 10 miliónov eur, čím Barcelona 2 milióny ušetrí.

V súčasnosti je trénerom katalánskeho klubu Xaviho Hernández a zatiaľ to vyzerá, že mužstvo sa nadýchlo k novému životu. Ďalšie zápasy ukážu, či príchod Xaviho bol tou správnou voľbou. Odchod Koemana je v každom prípade definitívne uzatvorený.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2021-11-27 09:40:30
Toto angažmá byla totální katastrofa...a velká chyba..až na jednu výhru nad juventusem bez CR Neporazil jediný TOP TÝM.. vyhnal Luise jako zpraskaneho psa, aniž by měl náhradu zajištěnou..
Totální dilenant, jehož poraženecká a loserovska mentalita se podepsala na kadru
2021-11-27 10:01:33
Štědrost sama. Vím, že na ty peníze má nárok, ale za dobu co nás trénoval jsem čekal prohru s každým silnějším týmem (a taky se to většinou vyplnilo)