Zmätky na lekárskom oddelení v Barcelone pokračujú naďalej. V médiách sa uvádza, že v Barcelone došlo k ďalším personálnym zmenám v lekárskej službe a nedávno sa odohrala aj napätá situácia medzi Xavim a lekármi.

Sergi Roberto bol povolaný na zápas proti Espanyolu, no potom hneď o dva dni na to už nebol dostupný na stretnutie proti Benfike. To nahnevalo trénera aj hráča. Odchovanec Barcelony totiž nebol plne pripravený hrať, ale od lekárov napriek tomu dostal zelenú a bol povolaný na derby. Xavi ho v každom prípade preventívne neposlal do zápasu. O krátky čas na to sa u Katalánca opäť objavili problémy, v dôsledku ktorých musel absolvovať vyšetrenia. Tie nepotvrdili návrat zranenia, ale poukázali na chybný verdikt lekárov - futbalista nebol pripravený na to, aby na zápas proti Espanyolu dostal povolenie hrať. To nahnevalo ako trénera, tak aj hráča.

Madridský denník AS v tomto kontexte píše o ďalšej zmene na lekárskom oddelení v klube. Doterajší šéf Ramon Canal môže opustiť klub. Svoj prácu si zatiaľ udržal kvôli priateľským vzťahom s prezidentom Joanom Laportom, aj keď jeho kompetencie boli výrazne obmedzené. Lluis Til a Juanjo Brau však boli prepustení. Canal v súčasnosti nerozhoduje o prvom tíme a Barcelone B a tieto kompetencie prešli na doterajšieho lekára rezervy Xaviho Valleho. Všetko však poukazuje na to, že onedlho sa do Barcelony vráti Ricard Pruna, ktorého si vyžiadal Xavi.

Ramon Canal bol v minulosti rešpektovaným a uznávaným lekárom, no séria nesprávnych rozhodnutí a odchod niektorých odborníkov v uplynulých rokoch spôsobil, že prestal byť tak cenený. V Barcelone dochádzalo často k chybným verdiktom a častým obnoveniam zranení, ktorých v posledných mesiacoch ešte viac pribudlo. Za zmienku stojí aj to, že v posledných týždňoch boli prepustení aj traja kondiční tréneri, dvaja fyzioterapeuti a dvaja analytici.

zdroj: sport.es as.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-11-27 17:18:03
Toto je už komédia. Ale aspoň si Xavi môže dupnúť.(Koeman nemohol)
2021-11-27 17:36:06
Nech Xavi vyzenie tych lapiduchov a nech si Pruna vybuduje svoj vlastny tim....horsie to uz byt ani nemoze...to je ostuda, ze v Barcelone funguju taki "odbornici"....