Unai Emery na tlačovke po zápase proti Barcelone neskrýval svoju nespokojnosť s prácou rozhodcov, no predovšetkým ho nahneval systém VAR, ktorý na sporné situácie ani len nezareagoval.

Hodnotenie zápasu

"Som veľmi spokojný s prácou a prístupom tímu. Vyžadovali sme dobrý presing, aby sme získavali loptu vysoko. Na začiatku bolo pre nás ťažké vyladiť našu hru a Barcelona si dokázala vytvoriť nejaké strelecké príležitosti, ale zlepšili sme sa a vytvorili sme si vlastné šance. Zápas bol v prvom polčase pod kontrolou. Druhý polčas začala lepšie Barcelona, ale po jej góle sme dokázali vyrovnať. Potom sme urobili chybu, po ktorej sme dostali ďalší gól. Nebola to hrubá chyba, ale takýto súperi tieto šance nezahodia. Musíme pracovať, aby sme v pokutovom území nerobili také chyby. Odohrali sme však skvelý zápas. Ak by sme strelili gól, jedna z týchto chýb by nás nestála až tak veľa."

Práca rozhodcu

"Dnes sa nám stálo niečo, čo sme nemali v našich rukách a malo to vplyv na výsledok. Niekto nám musí niečo vysvetliť, pretože človek môže mať pocit, že Villarreal nerešpektujú. Takýchto situácií bolo v sezóne už viac ako dosť. Zaslúžime si vysvetlenie. Nerozumiem, prečo obe situácie neboli preanalyzované. Piquého ruka je jasná a chytenie Albiola taktiež. Niekto musí povedať, že to chytenie nestačilo na penaltu. Ale penalta v situácii, kedy lopta smeruje na bránku, je jasná. Piqué zodvihol ruku a zblokoval strelu. Barcelona si možno nezaslúži takéto rozhodnutie, pretože iní si budú myslieť, že má väčšie možnosti ako ostatní, keď sa proti nej neodpíska takýto pokutový kop."

VAR

"VAR to sú ľudia a niekto za to musí prevziať zodpovednosť. Verím vo VAR, ale neviem, kto tam bol a prečo sa neodpískala penalta. Niekto to musí Villarrealu vysvetliť. Rozhodca to nevidí, ale VAR? Pozeral som tú situáciu a povedal som, že sa to odpíska. Dokonca aj o 5 minút neskôr som si myslel, že rozhodca tú situáciu overí, pretože všetci sme to videli takto. A potom tá situácia s Albiom, taktiež nič?"

Pomoc pre všetkých

"Neviem, ako vplyv klubov vplýva na ľudí. Nie je normálne, že VAR v takýchto situáciách nereaguje. Možno zaspal."

Situácia v tuneli po zápase

"Neviem, čo sa stalo. Ľudia boli pobúrení, ale to preto, lebo sme tie situácie videli v televízii a boli jasné. Ak by som bol za VAR, odpískal by som to. V situácii s Piquém však nezareagoval. A potom zasiahol pri situácii s ofsajdom a povedal som si: 'Aha, tu je'."

zdroj: as.com marca.com mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

6 komentáre
2021-11-28 10:50:00
Prečo sa nepotrestal zákrok Pareja na Busquetsa?
2021-11-28 10:54:09
K