Lionel Messi získal svoju siedmu Zlatú loptu v kariére, Trofej Kopa pre najlepšieho hráča do 21 rokov získal Pedri a Alexia Putellas sa stala najlepšou futbalistkou sveta za tento rok.

Pedri - Trofej Kopa

"Nedávno som oslávil 19 rokov a byť tu, s tými najlepšími, je najlepší spôsob ako osláviť narodeniny. Chcem poďakovať Barcelone, kapitánom, ktorí ma podporovali, a tiež Leovi, ktorý je tu prítomný. Toto ocenenie chcem venovať mojej rodine, ktorá je vždy pri mne a podporuje ma. Chcem vyjadriť svoju podporu ostrovu La Palma, ktorý prežíva ťažké chvíle kvôli výbuchu sopky."

"Messi mi veľmi pomohol, ako na ihrisku, tak aj mimo neho. Vážim si všetko, čo som sa od neho naučil. Či som v minulej sezóne nemal toľko hrať? Nemyslím na to, pretože rád hrám a vtedy som šťastný. Musím sa poriadne vyliečiť a čas ukáže, kedy sa vrátim. Z toľkej chvály sa mi netočí hlava. Získať takéto ocenenie je dôvod byť hrdým a núti vás to pokračovať v práci a zlepšovať sa."

"Kľúčom k rýchlej adaptácii v Barcelone boli kapitáni a ich pomoc. Okrem toho som bol culé po celý život. Neviem sa dočkať až sa dostanem na ihrisko pod vedením Xaviho, ktorý má jasnú ideu. V mužstve sú mladí hráči s obrovským talentom."

"Mám radosť, keď sledujem takých hráčov ako Nico a Gavi. Sú tam, pretože si to zaslúžia. Dúfam, že jedného dňa vyhrám Zlatú loptu. Viem však, že je to dlhá cesta a musím tvrdo pracovať, aby som sa sem kedysi dostal."

Alexia Putellas - Ballon D'Or

"Toto je veľmi výnimočný moment. Je to individuálne ocenenie, ale bezpochyby ide o tímový úspech. Ďakujem Barcelone, mojim spoluhráčkam, fanúšikom. Ocko, nech si kdekoľvek, toto je pre teba. Dúfam, že si hrdý na svoje dievčatko."

Lionel Messi - Ballon d'Or

 "Byť tu opäť je úžasné. Pred dvoma rokmi som povedal, že to budú moje posledné roky a opäť som tu. Neviem, koľko mi zostáva, ale dúfam, že veľa. Chcem sa poďakovať mojim spoluhráčom z Barcelony a PSG, no predovšetkým z Argentíny."

"Chcem Robertovi povedať, že bolo pre mňa cťou s ním bojovať. Myslím si, že v predchádzajúcom roku si si zaslúžil túto cenu, bol si spravodlivým víťazom a myslím si, že by si mal mať Zlatú loptu vo svojom dome. Dúfam, že France Football ti ju bude môcť dať."

zdroj: forcabarca.sk marca.com sport.es
foto: twitter facebook

Diskusia

15 komentáre
mito669 Premium
2021-11-29 22:37:25
Pedri je strašne skromný a verím, že bude stále sám sebou a stať pevne nohami na zemi a v budúcnosti lídrom zálohy po dlhé roky.. zaslúžená cena
2021-11-29 22:38:09
Nádhera… Leo opět a po zásluze nejlepší na světě.. Sedmý zlatý míč..číhá.. A kdo tvrdí ze to měl vyhrat letos Lewa..za co? Ani omylem.. Messi dokázal daleko víc. Lewa 2020 ano, ale 2021 jednoznačně Messi. Je to kral a nikdo a nic na tom už nezmeni. Ani CR7 který skřípe zuby a spadla mu pesinka.. ;)