Lionel Messi včera získal svoju siedmu Zlatú loptu v kariére pre najlepšieho hráča sveta. Pri príležitosti prevzatia ocenenia predniesol príhovor, v ktorom sa zmienil o viacerých veciach a tiež sa porozprával aj s Didierom Drogbom.

Prestup do PSG

"Počas uplynulých sezón boli aj ťažké chvíle, nikto nevedel, čo sa v budúcnosti stane. Hovorilo sa o zmene destinácie a potom som sa usadil v Paríži. Som šťastný, chcem pokračovať vo svojom dobrodružstve a ceste."

Poďakovanie

"Samozrejme, že toto ocenenie venujem mojej manželke, deťom, rodine, otcovi, mame a všetkým členom rodiny. Po prvýkrát som vyhral ocenenie s klubom v tomto meste. Bolo pre mňa veľkou cťou bojovať o túto cenu. Rád by som poďakoval Lewandoskemu, som hrdý na to, že s ním s ním súťažil o túto cenu."

Ballon d’Or 2020 mal dostať Lewandowski

"Myslím si, že v predchádzajúcom roku si si zaslúžil túto cenu, bol si spravodlivým víťazom a myslím si, že by si mal mať Zlatú loptu vo svojom dome. Dúfam, že France Football ti ju bude môcť dať."

Z čoho mal najväčšiu radosť?

"Potreboval som vyhrať Copa America. Nebolo to jednoduché."

8. Zlatá lopta?

"(smiech) Nemyslím na to, že by som mal vyhrať ôsmu či deviatu Zlatú loptu. Jediné, na čom mi záleží, je dosiahnuť úspech s mojim tímom."

Náročná sezóna v podaní Barcelony

"V Barcelone som mal dobrú sezónu, nepodarilo sa nám vyhrať ligu či Ligu Majstrov, ale bol to dobrý rok a vyhrali sme Copa del Rey. Pre zisk Zlatej lopty však bola dôležitá Copa America."

Prvá Zlatá lopta v drese PSG

"Množstvo individuálnych ocenení som získal v Barcelone a teraz v Paríži, je pre mňa cťou byť prvým, kto to dosiahol v drese tohto klubu."

zdroj: youtube.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2021-11-30 09:36:09
Aj túto mohli dať Lewandowskemu. Veď Messi bol pol sezóny v depresii, že ho nepustili do PSG, po skončení zmluvy vyhral Copu a potom v PSG zase nič.

Nebyť Messidependencie nemá ani šestku.(napriek výbuchu s LFC ju má)
2021-11-30 09:55:41
Ja mu to želám.Teším sa s ním a so všetkými čo mu doprajú.