Obranca FC Barcelona bol hosťom programu 'El Horminguero', v ktorom priznal, že najatie Xaviho je pre neho dodatočnou motiváciou podávať dobré výkony.

Nový tréner FC Barcelona Xavi Hernández dal Gerardovi Piquému príležitosť zahrať si od začiatku vo všetkých troch jeho doterajších vystúpeniach na lavičke Blaugranas, pričom mužstvo dvakrát vyhralo a raz remizovalo.

"Vyvíja to na mňa ďalší tlak, keďže mám za trénera Xaviho, nechcete ho sklamať," povedal Piqué v rozhovore v programe 'El Horminguero'. "Z morálneho hľadiska mu musím dať to najlepšie a ak moje výkony nebudú najlepšie, mám pocit, že zlyhávam," povedal.

Piqué sa v rozhovore vyjadril k odchodu Messiho, pričom sa pôvodne zdalo, že Argentínec určite zostane na Camp Nou. Obranca prezradil, aký vplyv mal odchod kapitána Barcelony z klubu pre neho a pre samotný klub: "Bolo to veľmi ťažké, keďže sme spolu hrávali od 14 rokov. Bolo to veľmi ťažké zo športového aj osobného hľadiska. Veci sa pre nás na začiatku sezóny nevyvíjali dobre," vysvetlil. "Mám z neho radosť a siedma Zlatá lopta dokazuje, že je najlepší v histórii. Odišiel do novej krajiny, do novej kultúry. Je to náročné, stalo sa mi to, keď som mal 17 rokov a odišiel som do Manchestru. Leo odišiel so svojou rodinou a ja som išiel sám, ale je to ťažké," povedal Piqué.

Správy médií z posledného obdobia naznačovali, že Piqué by mohol na konci sezóny uvažovať o odchode do dôchodku, no uvedomuje si, že prechod do života po skončení aktívnej športovej kariéry nebude jednoduchý a to aj napriek tomu, že jeho firmy pôsobia v rôznych oblastiach: "Mnohí spoluhráči hovoria, že po skončení kariéry je to ťažké. Túto rutinu máte odmalička. Trvá veľmi dlho, kým sa prispôsobíte na nový život. Ľuďom to môže trvať aj viac ako rok. A ľudia vás na ulici spoznávajú menej a menej a generácie ubiehajú. Je to ťažké," pokračoval.

"Futbalisti nie sú pripravení na túto zmenu. AFE [Španielska asociácia futbalistov; pozn. red.] by mala ľudí pripravovať na takúto zmenu. Ja sa na tento život pripravujem veľmi dlho. Investujem do podnikania, projektov atď., aby som po ukončení kariéry mal čo robiť. Kľúčové je mať po odchode z futbalu čo robiť. Ale je jasné, že futbal mi bude chýbať," dodal.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

1 komentár
2021-12-01 10:02:02
Pique už měl být tak 4 max 3 stoper. Barca potřebuje mít 2 kvalitní spolehlivý stopery, Pique už to není plus podepsat Dembeleho a popř jednoho hrotového utočníka .