Prebiehajú vypočúvania pred súdom ohľadom škandálu Barçagate. Včera sme sa dozvedeli nové informácie týkajúce sa škandálu vďaka výpovedi zamestnanca I3 Ventures Víctora Vallesa.

"Pamätám si stretnutie, na ktorom boli prítomní Carlos Ibanez a Jaume Masferrer. Dali nám neúplný zoznam novinárov a ľudí, na ktorých bolo treba vyvíjať nátlak. Išlo o zoznam osôb a novinárov, ktorí podľa klienta boli proti vedeniu Bartomeua."

"V jednom prípade bol vyvíjaný nátlak aj na Víctora Fonta. Mali sme účty trollov, ktoré uverejňovali obsah v prospech vedenia a tiež, ktoré kritizovali kandidátov na prezidenta alebo iných ľudí. Týchto účtov bolo množstvo, menili sa, pretože Twitter niektoré zablokoval."

"Bola publikovaná napríklad anketa, v ktorej sa pýtali, či by ste boli za Bartomeua alebo či sa vám v daný deň páčila hra prvého tímu. Ak odpovede neboli také, aké klient očakával, ovplyvňovali sme výsledky pomocou botov."

Na druhej strane Jaime Malet, ktorý bol sprostredkovateľom medzi vedením Barcelony a I3 Ventures, na súde povedal: "Na tomto stretnutí pán Ibanez nikdy nenavrhol vytváranie falošných profilov na sociálnych sieťach alebo útoky na ľudí. Keby sa to stalo v mojej kancelárii, rozhovor by som okamžite skončil. Či je niečo také legálne, to posúdi súd, ale pre mňa je to etická otázka."

zdroj: marca.com Cadena SER
foto: Shutterstock

Diskusia

1 komentár
2021-12-04 22:16:50
Celá tá banda od Barta by mala nahradiť napáchané škody a skončiť v base.