Vedenie FC Barcelona predstavilo detaily projektu Espai Barça. Stalo sa tak pred blížiacim referendom. Odhaduje sa, že investícia zhltne 1,5 miliardy eur a bude mať 35-ročnú dobu návratnosti, pričom Camp Nou bude dokončený do konca roku 2025. O projekte porozprával bližšie generálny riaditeľ FC Barcelona Ferran Reverter.

Úvod patril prezidentovi klubu Joanovi Laportovi, ktorý prezentáciu otvoril slovami: "V nedeľu 19. decembra budú socios po prvýkrát v histórii hlasovať dištančne. Počas zhromaždenia socios compromisarios bolo väčšinovo schválené hľadanie najlepšej možnosti financovania Espai Barça s cieľom prestavby Camp Nou, vybudovania nového Palau, urbanizácie okolia a vytvorenia kempusu Barcelony. Socios pochopili, že je to veľká šanca. Toto nie je bežný výdavok, je to investícia, ktorá môže generovať veľké zisky, aby sme mohli konkurovať na najvyššej úrovni," povedal prezident.

"Predchádzajúce referendum sa konalo v roku 2014. Investovalo sa 145 miliónov a z odhadovaného rozpočtu 600 miliónov sa dokončilo len 5 % prác. Je našou zodpovednosťou dokončiť tento projekt. Espai Barça sa bude v budúcnosti financovať z príjmov, ktoré vytvorí. Odhadujeme, že to bude dodatočných 200 miliónov eur. Práce nebudú stáť socios nič, nebudú naviazané na zvýšenie štandardných výdavkov a nebudú predstavovať riziko pre športový manažment. Pre klub je to nevyhnutný projekt, aby sa mohol naďalej rozvíjať a konkurovať na najvyššej úrovni. Zaviedli sme vylepšenia po finančnej a environmentálnej stránke. Espai Barça sa stane európskym meradlom pre šport a zábavu. Verní demokratickej tradícii klubu chceme usporiadať referendum. Prebehne dištančnou formou, aby Barcelonu otvorilo svetu a zúčastnilo sa ho čo najviac socios. Tento projekt bude veľmi významným dedičstvom pre náš klub a našu budúcnosť," dodal Laporta.

Následne sa na scéne objavil generálny riaditeľ FC Barcelona Ferran Reverter, ktorý predstavil prezentáciu a vysvetlil podrobnosti celého projektu Espai Barça.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

1 komentár
Barco10 Premium
2021-12-04 10:15:43
Načo nám je 105 tisícov štadión.... Príde na zápas 60 tisíc a vyzerá ako keby tam nikto nebol