Pedri po zisku trofeje Kopa poskytol rozhovor pre francúzsky France Football, v ktorom okrem iného opísal svoje ciele do budúcnosti a zaspomínal si na začiatky v Barcelone.

Pedri neskrýval, aké ocenenie by chcel v budúcnosti získať: "Zlatú loptu, pretože je to tá najdôležitejšia trofej! Ale skôr ako na získanie tejto trofeje sa musím sústrediť na tímové tituly, na ktorých záleží najviac. Vyhrať majstrovstvá sveta pre svoju krajinu musí byť neuveriteľné. Zatiaľ je to trofej Kopa a mám z toho veľkú radosť. Vynahrádza to celoročnú prácu, byť víťazom je úžasné. Dúfam, že je to začiatok. Je mi cťou byť nástupcom takých hráčov ako Kylian Mbappé a Matthijs de Ligt. Sú hviezdami a budúcnosť patrí im. Okrem toho nie vždy sme zvyknutí oceňovať záložníkov. Napríklad Xavi a Iniesta nikdy nezískali Zlatú loptu," povedal Pedri.

Talentovaný záložník porozprával o svojich začiatkoch na Camp Nou: "Bolo to trochu ťažké. Prišiel som, keď mužstvo už bolo na sústredení a nemohol som trénovať s tímom, len s novými posilami, Franciscom Trincãom a Matheusom Fernandesom. Bolo to dosť nečakané. Keď prichádzate do nového klubu, nepredstavujete si práve to. Bol som nervózny zo stretnutia so zvyškom tímu. Neskôr ma však kapitáni prijali veľmi dobre, Messi, Busquets, Jordi Alba. Vtedy sa všetko zmenilo. Naozaj som sa nebál toho, že zostanem na lavičke, skôr som si myslel, že problémom môže byť každodenný život. V Las Palmas vás nikto nezastavuje na ulici, aby si urobil fotografiu či poprosil o autogram. Tu sa dav rýchlo zbehne. Hanbil som sa, že sa môžem stať hviezdou. Pozastavil som sa na tým, prečo si odo mňa pýtajú fotografiu."

Pedri nemá pochybnosti o tom, na ktorý zápas sa mu spomína najlepšie: "Zápas Ligy Majstrov proti Juventusu zostane pre mňa výnimočný. Bol to môj prvý zápas v základnej zostave. Objavoval som Ligu Majstrov. Okrem toho sme vyhrali a mužstvo odohralo skvelý zápas. Snažím sa však využiť každú príležitosť hrať," uviedol.

Mladík porozprával aj o svojej spolupráci s Leom Messim: "Tešiť sa s Leom je jednoduché. Vždy som hovoril, že je najlepší na svete. Vždy, keď som s ním hral, hľadal som ho na ihrisku. Nemyslíte na to, jednoducho viete, že urobí niečo dobré."

Pedri zároveň úplne dôveruje novému trénerovi Barcelony: "Xavi má veľmi jasnú futbalovú koncepciu a som presvedčený, že spolu s ním sa zlepšíme," dodal.

zdroj: France Football
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2021-12-05 16:44:46
Úprimne ak by pokračoval tak ako začal a vyhýbali by sa mu zranenia tak môže patriť k najlepším na svete ale bohužial na zlatú loptu to nevidím. Nepredpokladám že sa z neho stane hráč, ktorý bude mať 30 G + 30 A za rok a všetci vieme že zlatá lopta je (bohužiaľ) hlavne pre útočníkov.
2021-12-05 17:33:25
Bude ještě tuhle sezonu vůbec hrát? Je neuvěřitelný jak dlouho to těm našim trvá než se vrátí po zranění.