Obranca FC Barcelona odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred zápasom proti Bayernu Mníchov. Piqué priznal, že na Blaugranas čaká náročná úloha, ale už teraz vidí pozitívne zmeny v hre tímu.

[BarcaTV] Aký zápas zajtra očakávaš?

"Nezáleží na tom, že Bayern už postúpil a že hráme bez fanúšikov. Súper bude súperiť ako vždy. Z nášho pohľadu sa počíta len víťazstvo a za týmto účelom vybehneme na ihrisko. Myslím si, že to bude dobrý zápas, v ktorom sa obe mužstvá pokúsia útočiť. Uvidíme, kto vyhrá."

[Marta Ramon. RAC1] Prečo a akým spôsobom sa Barcelona dostala do súčasnej situácie?

"O tom by som mohol hovoriť celé hodiny. Musíme sa pozerať na prítomnosť a budúcnosť. Existujú veci, ktoré nás môžu potešiť a vyjdú nám dobre. Samozrejme, že nie sme v situácii, v ktorej by sme chceli byť v lige aj v Lige Majstrov. Už teraz je vidieť isté zmeny, niektoré veci sme už dlho nerobili. Stále nám chýba veľmi veľa, ale postupne ich budeme zavádzať. Som presvedčený, že budeme súperiť. Toto sa nedá urobiť zo dňa na deň, ale je už vidieť isté veci, ako získavanie lopty na polovici súpera, presing po strate. Máme intenzitu a túžbu potrebnú na vyhrávanie trofejí a zápasov. Je to základ všetkého. Hra a góly prídu."

[Adria Albets, Cadena SER] Do akej miery máte s Bayernom nevybavené účty? Chcete odvetu?

"Pre nás sa počíta len víťazstvo a Bayern bude určite súperiť, aj keď už nehrá o nič. Je to zápas, v ktorom môžeme sami sebe ukázať, že môžeme naďalej hrávať v najdôležitejšej európskej súťaži. Je pravda, že posledné dva zápasy proti Bayernu nám nevyšli tak, ako by sme chceli. Je to však minulosť. Je potrebné sústrediť sa na to, čo môžeme urobiť. Zajtra budeme chcieť vyhrať, to je jasné. Samotná stávka stačí na to, aby sme bojovali, snažili sa vyhrať a ukázať náš štýl, ktorý bol rozpoznateľný už toľko rokov."

[Helena Condis, Cadena COPE] Si jedným z dvoch hráčov Barcelony, ktorí v tejto edícii Ligy Majstrov strelili gól. Bayern ich dal doteraz 19. Ako ho poraziť? Je zázrak možný?

"Áno, je to možné, nehovoril by som o zázrakoch. Je to ťažký zápas na ťažkom štadióne. Včera som videl štatistiku, že Bayern v skupinovej fáze na domácej pôde neprehral dlhé roky. Musíme byť sami sebou. Je pravda, že strieľame málo gólov, ale na to, aby sme vyhrali, je potrebné predovšetkým udržať si čisté konto alebo inkasovať málo gólov. Súper nemôže mať šance a my musíme využívať tie naše. Musíme hrať na polovici súpera, získavať loptu a vtedy budeme bližšie k bránke. A v obrane musíme byť veľmi pevní. Keď vidíte, že je pre nás ťažké streliť gól, najlepšie je byť silným v defenzíve. Ak neinkasujeme, stačí nám jeden gól."

[Raúl Fuentes, Radio Marca] Robert Lewandowski je jedným z útočníkov v najlepšej forme. Máte nejaký spôsob, ako ho zastaviť?

"Musí hrať ďaleko od pokutového územia a to znamená, že musíme byť na polovici súpera. Robert je veľmi dobrý a vyniká predovšetkým vďaka zakončeniu v pokutovom území. Ak sa nám podarí držať ho ďaleko, je to dobré. Čím menej bude zapojený do hry, tým lepšie. Vtedy budeme mať väčšiu šancu na výhru."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Čo by si po toľkých zakopnutiach v tejto sezóne povedal fanúšikom, aby uverili, že súčasná Barcelona je schopná Bayern poraziť?

"Pravda je taká, že po tom, čo sa deje v tejto sezóne, im veľa dôvodov dať nemôžeme. Sme v situácii, v akej sme, no dostali sme sa do nej sami na základe hry a výsledkov. Práve v takých momentoch je vidieť, kto je skutočný culé, alebo len vtedy, keď vyhrávame. Lásku ku klubu a jeho farbám je vidieť predovšetkým v ťažkých časoch. Teraz v takej situácii sme. Ak vyhráme, tak našu situáciu veľmi zlepšíme a v lige zostáva veľa zápasov a situáciu môžeme zvrátiť. V takýchto chvíľach je vidieť, kto je s nami v dobrom aj v zlom."

[Albert Nadal, Diari Ara] Z čoho vyplýva rozdiel medzi Bayernom a Barcelonou v posledných rokoch? Vďaka čomu sa udržal na vrchole a vy máte problémy?

"Vo vedení, je to jednoduché."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2021-12-07 23:19:58
Krásne slová, poďme si pre 3 body, VISÇA EL BARÇA I VISÇA CATALUNYA, SIEMPRE, MES QUE UN CLUB ?❤️?
2021-12-08 07:51:24
Pique po zápase : Ak bude treba svoje miesto prenechám mladším