Robert Lewandowski vysvetlil svoje slová týkajúce sa Zlatej lopty a príhovoru Lea Messiho. Útočník Bayernu Mníchov uviedol, že ho slová Argentínca dojali.

Prvotné vyjadrenia Poliaka viedli mnohých k presvedčeniu, že Lewandowski spochybnil Messiho úprimnosť: "Chcel by som, aby Messiho vyhlásenia [že Lewa by mal dostať Zlatú loptu za rok 2020; pozn. red.] boli úprimné a neboli to len prázdne slová." Lewa však tento svoj komentár vysvetlil: "Moje slová boli nesprávne interpretované. Nikdy som nepovedal, že Messiho slová nie sú úprimné," povedal útočník pre Kanal Sportowy.

"Naopak, jeho príhovor v Paríži, keď to povedal, jeho názor, že som si zaslúžil Zlatú loptu za rok 2020, to ma dojalo a skutočne potešilo. Mojim komentárom som chcel povedať, že samozrejme, že by som bol šťastný, ak by boli Messiho slová vypočuté. Lea Messiho si nadmieru vážim a rešpektujem a opäť mu blahoželám k výhre Zlatej lopty za rok 2021," vyhlásil Lewandowski.

Reprezentant Poľska v každom prípade priznal, že bol sklamaný, že Zlatú loptu za tento rok nezískal práve on, no bolo pre neho cťou byť na pódiu s takými hráčmi ako Messi: "Už len súťažiť s Messim je pre mňa indikátorom mojej úrovne," povedal. "Veľmi si to vážim a som na to veľmi hrdý, no vo vnútri som cítil smútok, ktorý trval o niečo dlhšie ako pár dní. Som šťastný, že sme v tom čase nemuseli uprostred týždňa hrať," dodal.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

6 komentáre
2021-12-08 09:34:35
Ak vyhrá tento rok s Bayernom LM, má ju istú...doprial by som mu ju
2021-12-08 09:54:04
Lewa si zlatú loptu určite zaslúži, dúfam že budúci rok ju získa